Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Onder de acht schoolorganisaties zijn De Morgenwijzer, Stichting Scopescholengroep, Stichting Montessori Onderwijs Zuid-Holland (M.Z.H), Stichting Islamitische Basisschool Alphen aan den Rijn, Auris De Weerklank Alphen aan den Rijn, Horizon OpMaat, Stichting Vrijeschool Rijnstreek en de Tamboerijn school met de open bijbel.

Na een periode van meer dan een jaar in de welbekende pandemie, kunnen de 36 basisscholen in het nieuwe jaar weer met elkaar inspiratierijke en leerzame activiteiten gaan beleven. ''Het is goed om met de leerlingen weer aan de slag te gaan in workshops, films en theatervoorstellingen te laten ervaren. Activiteiten die hun fantasie prikkelen, waar ze van leren en waar ze met elkaar om lachen en over praten'', aldus het Cultuurpalet.

Het Fonds Alphen aan den Rijn, Theater Castellum, Cultuurcentrum Parkvilla, Museumpark Archeon, Nieuwe Muziek School Alphen, Jeugdtheaterhuis en de bibliotheek Rijn en Venen alsmede gemeente Alphen aan den Rijn hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat kunst- en cultuureducatie een onmisbaar onderdeel is in het curriculum van een basisschool. "Het programma is zowel voor onderbouw als de bovenbouw veelzijdig, leerzaam en fantastisch om mee te maken."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.