Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

De handtekeningen in kwestie behoren toe aan twee voormalige ondernemers, Johan Nievaart en Bert-Jan van Heijningen, die hun zaak in het Ridderhof winkelcentrum hadden tijdens het bloedbad veroorzaakt door Tristan van der Vlis in 2011. Beiden werden zwaar getroffen door het incident en zochten bij Orlando K. steun om schadevergoeding te krijgen.

Vervalsing

De zaak kreeg een wending nadat de Hoge Raad oordeelde dat de politie deels aansprakelijk was voor het schietdrama, waarbij zeven doden vielen. Na het vonnis ontstond echter onenigheid tussen K. en zijn cliënten, die overgingen naar advocaat John Beer. K. zou vervolgens zaken tegen zijn voormalige cliënten hebben aangespannen en onder druk hebben gezet.

Het OM beschuldigt K. ervan handtekeningen te hebben vervalst om een hogere vergoeding te krijgen en wil deze zaken los zien van andere geschillen tussen K. en zijn cliënten. De aangeklaagde jurist ontkent de beschuldigingen en zijn raadsman Gerard Spong benadrukt dat de handtekeningen niet zijn vervalst.

Intussen heeft Bert-Jan van Heijningen aangifte gedaan tegen K., die nu in het buitenland zou zijn voor zaken. De Haagse rechtbank zal hier een beslissing in nemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!