Coen Schilderman

Alphense Marijn Kieft Nederlands Kampioen meerkamp!

Het afgelopen weekend was het eerste Nederlands kampioenschap indoor. Meerkampers bij Omnisport betraden de arena om deel te nemen aan de competitie. Vanuit AAV'36 stonden deelnemers, Twan van Rijn (mannen senioren) en Marijn Kieft (vrouwen onder 20), klaar om de uitdaging aan te gaan. Marijn zette een mooie prestatie neer en eindigde de dag met goud om haar nek!

Afgelopen weekend was het een weekend vol atletiek in Omnisport, tijdens het eerste NK indoor van de maand. Twee deelnemers van AAV'36 starten deze dag met als grote doel de winst. Op zaterdag startte Twan van Rijn met een indrukwekkend 60m persoonlijk record van 7.07 sec. Zijn sterke prestaties op dag één leidden tot een 5e plaats, inclusief een punten-PR van ruim 300 punten.

Op zondag was het de beurt aan Marijn Kieft, die de competitie opende met een 60mH persoonlijk record van 9.17 sec. Ze beheerste het klassement na het hoogspringen, sprong met 5.57m het verst bij het verspringen, en behield haar leidende positie na een succesvolle afsluitende 800m. Met deze overwinning mag Marijn Kieft zich voor de derde keer Nederlands Kampioen Meerkamp noemen, een prachtige prestatie voor AAV’36. Twan van Rijn voegde ook glans toe aan het weekend met zijn persoonlijk record en 5e plaats, waarmee hij de club trots vertegenwoordigde op het nationale podium.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 16:49

Brasserie De Alphense Burgemeester opent haar vernieuwde deuren na grote make-over

Na anderhalve week van hard werken en een intensief verbouwen, is het moment eindelijk daar: Brasserie De Alphense Burgemeester onthult haar gloednieuwe uitstraling. Het restaurant, gevestigd in de Julianastraat, heeft een complete make-over ondergaan, van boven tot beneden. Ze openden gisteravond 27 februari om 17:00 haar deuren.

Horeca gisteren 15:34

Restaurant De Lelie staat na ruim 30 jaar te koop

In 1994 opende Alphenaar Alex van der Linden, samen met zijn compagnon Bart van Leeuwen, de deuren van Restaurant De Lelie, gelegen naast het Europapark. Wat ooit begon als een bescheiden theehuis, groeide al snel uit tot een volwaardig restaurant, geliefd bij velen in de regio. Na ruim 33 jaar zijn de twee eigenaren klaar om het stokje door te geven aan de opvolger. 

20 van Alphen gisteren 14:21

Ontdek de FunRun: een avond vol plezier vóór de 20 van Alphen!

Ben je op zondag 3 maart verhinderd en kun je niet meedoen aan de 20 van Alphen? Of zoek je gewoon een leuke opwarmer voor het grote evenement? Voor het eerst in de geschiedenis van de 20 van Alphen wordt er een speciaal event georganiseerd op de avond voorafgaand aan de hoofdwedstrijd: de FunRun. 

Advertorial Overige gisteren 13:05

Buurthuis AquaRijn heeft lentekriebels

Buurtband Ridderveld is in oprichting. Elke donderdag vanaf 7 maart, 15:30 tot 17:00 uur is er een repetitie. De Buurtband zoekt nog leden. Muzikale ervaring is niet nodig maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn ook zeer welkom. Al op woensdag 15 mei kan de band voor het eerst optreden: op het wijkfeest Ridderveld. Meedoen? Geef je nu op of kom gewoon even kijken bij een repetitie.

Calamiteiten gisteren 12:57

Wasdroger vliegt in brand in de Quadriviumlaan

Op woensdagmiddag is er een wasdroger in brand gevlogen in de Quadriviumlaan in Alphen aan den Rijn. Dankzij een snelle reactie van de bewoner en behulpzame werklui in de straat werd een grotere brand voorkomen.

Politie en handhaving gisteren 11:52

Man gearresteerd met pepperspray en vleesmes op de N11

Afgelopen weekend kwam de Alphense politie in actie na een melding over een man die op de N11 zou lopen. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze voertuig zonder bestuurder aan.