Josh Walet

Alphense markt ziet graag dat non-food collega’s ook weer welkom zijn

De kaasboer, de viskraam en de bloemist, ze staan allemaal op de weekmarkt in Alphen. Maar marktkooplieden die non-foodartikelen verkopen, mogen volgens de coronamaatregelen nog altijd niet op de markt staan. De Alphense markt ziet graag dat daar verandering in komt.

De markt in Alphen is al een tijd lang ruimer opgezet om voldoende afstand te kunnen garanderen. Zo kunnen Alphenaren toch hun benodigdheden halen. Wat echter op de markt ontbreekt zijn de horloges, wenskaarten en hobby, elektrische sigaren, beenmode, fietsspullen en stofzuigerzakken, damesconfectie en fournituren.

Het zijn allemaal non-foodkramen, die volgens de coronaregels niet zijn toegestaan op de markt. En dat vinden veel mensen niet kunnen. Zij zijn van mening dat winkelen in de buitenlucht juist gezonder is dan in winkels. Daarom is er een petitie in het leven geroepen, die ook de aandacht van de Alphense markt heeft gekregen.

“Na de eerst Lockdown hebben ze bewezen dat je veilig kunt winkelen op de markt”, zo luidt de tekst in de petitie. Er zijn ruime gangpaden, waar nodig zijn er bij kramen looproutes gemaakt, markten zijn waar nodig heringedeeld, en buiten winkelen is veiliger en gezonder. Met de petitie hoopt de initiatiefnemer de non-food kramen zo snel mogelijk terug te zien op de markt.

De Alphense markt sluit zich aan bij de petitie. “We willen de markt weer graag compleet hebben”, laat de Alphense markt weten. Daarom roepen ze collega’s, klanten en iedereen die de markt ‘een warm hart toedraagt’ op tot actie. “Teken de petitie en help onze non-food collega’s terug op de markt.”

Er zijn inmiddels ruim 7.300 handtekeningen ingezameld. De petitie vind je hier.

Op de foto: de markt in Alphen voor de uitbraak van het coronavirus


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.