Melissa van der Berg

Alphense Melissa start crowdfunding voor hulphond: “Het is voor mij een laatste hulpmiddel”

De Alphense Melissa van den Berg (20) heeft te maken met een ernstige psychische situatie. Door de jaren heen heeft zij een eet- en angststoornis ontwikkeld en ze heeft autisme. Na jaren therapie is ze ten einde raad. Nu zijn de therapeuten met het medische team tot een laatste hulpoplossing gekomen: een hulphond.

‘’Melissa wil zo graag leven en werken aan haar toekomst, maar zonder een hulphond gaat dat gewoon heel erg lastig worden’’, laat haar vriendin Lisa van der Snoek weten. Een hulphond kan Melissa helpen bij verschillende aspecten in het dagelijkse leven. Om die reden wil zij graag een opleiding starten met een pup als angst/autisme hulphond.

Alleen heeft zo’n opleiding een flink kostenplaatje, dat niet vergoedt wordt. Daarom draait Melissa zelf voor de kosten op. De opleiding voor de hond kost € 22.500. Om de meeste kosten te dekken is Melissa een crowdfunding gestart. ‘’Ik vind het erg moeilijk om geld te vragen, maar het is voor een goed doel’’, laat de 20-jarige weten op de website van de crowdfunding.

Hulp van een hulphond

Een hulphond kan Melissa helpen om naar buiten te gaan. De hond moet natuurlijk uitgelaten worden, en dit zorgt voor afleiding en hulp als Melissa over straat loopt. Ook zal de hulphond zorgen voor zelfredzaamheid. ‘’Omdat de hulphond mee mag naar openbare ruimtes, zoals naar afspraken, school en winkels en mij hierin kan ondersteunen als ik hulp nodig heb, hoeft mijn moeder dit niet meer te doen.’’

Daarnaast zal de hulphond Melissa helpen om een dagstructuur te ontwikkelen. Doordat de hulphond op vaste tijden uitgelaten moet worden, moet Melissa van de bank af. Ook helpt de hulphond haar wanneer zij afleiding moet zoeken en ondersteunt hij haar bij het eten. Zo komt de hond bij Melissa liggen. ‘’Ook moet je genoeg eten wil je voor een hond kunnen zorgen’’, aldus Melissa op haar crowdfunding pagina.

Naast afleiding, zelfredzaamheid, dagstructuur en eten helpt een hulphond ook bij paniekaanvallen. Indien Melissa in paniek raakt is de hond getraind om haar uit de situatie te halen en haar mee te nemen naar een rustige plek. ‘’Bovendien heb je een maatje die aandacht voor je heeft en je steunt door aanraking, waardoor ik me minder alleen voel.’’

Armbandjes

Om zelf wat bij te dragen maakt Melissa armbandjes. Door haar situatie kan ze op dit moment weinig doen, maar ze doet haar best om zelf ook geld op te halen. Mensen kunnen haar armbandjes voor € 5 kopen via haar Instagramaccount @melsmaaksels.

Help jij Melissa mee om het traject te kunnen starten? Neem dan een kijkje op haar crowdfunding pagina.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.