Josh Walet

Alphense moet haar huis uit en besluit rond te gaan trekken door Nederland

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: maandag start ze met backpacken door Nederland.

Het afgelopen jaar had Naomi een woning in het Rode Dorp in Alphen. Daar komt maandag echter verandering in. Op maandag 14 september moet ze namelijk haar huis uit omdat er binnenkort gestart wordt met de sloop van het Rode Dorp. Maar in plaats van een nieuwe woning te zoeken, zal ze door Nederland rond gaan trekken met haar backpack.

Ervaring met backpacken

Voor Naomi is het niet de eerste keer dat ze met haar backpack op pad gaat. “In 2018 ben ik wezen backpacken in Australië. Dat was echt een fantastische ervaring. Na terugkomst in Nederland wilde ik me nog niet gelijk settelen, dus toen heb ik ook nog door Nederland rondgetrokken met mijn backpack. Het verschil met backpacken in Australië was echt groot, dat was wel even omschakelen”, lacht Naomi. “Wij hebben in Nederland zo’n andere cultuur, dus ik ervaarde gelijk hoe anders het hier ging, zeker ook in de buurt van Alphen.”

Toen brak op een gegeven moment de tijd aan dat Naomi moe werd van het reizen en op zoek moest naar een alternatief. “Ik stond wel al ingeschreven voor een huurwoning, maar omdat dat niet gelijk mogelijk was, ben ik uiteindelijk ingetrokken bij een vriendin en haar vriend. Voordat ik op dat aanbod in ging, heb ik wel echt getwijfeld. Je wilt iemand niet tot last zijn, zeker omdat ze in verwachting waren van hun eerste kindje. Pas toen ze me echt verzekerden dat ik hen niet tot last was, ben ik daar op zolder ingetrokken. Uiteindelijk heb ik daar tien maanden gewoond.”

Op zoek naar een oplossing

In april 2019 kon Naomi via Ad Hoc een woning krijgen. “Na veel huizen bekeken te hebben, trok ik uiteindelijk in een woning in het Rode Dorp. Maar voordat ik daar in kon trekken, moest er eerst nog veel geklust worden. Het was echt een oud huis, dat merkte je aan alles”, vertelt ze. Op dat moment wist Naomi ook al dat het om een tijdelijke woning ging. “Ik had een jaarcontract gekregen, waarvan ik wist dat verlenging er eigenlijk niet in zat. De sloop en wederopbouw van het Rode Dorp zit er namelijk aan te komen. Tot juli 2020 had ik zekerheid, maar alle dagen die ik daarna nog in het huis kon blijven was alleen maar mooi meegenomen.”

Een aantal maanden geleden begon de klok wel te tikken, want een alternatief had Naomi nog niet. Maar dit baarde Naomi nog geen zorgen, dit in tegenstelling tot de geluiden die ze hoorde vanuit haar omgeving. “Vanuit verschillende hoeken hoorde ik vrienden vragen ‘heb je geen stress?’, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet heel gevoelig voor ben. Toch werd ik na een tijdje wel gedwongen om een oplossing te bedenken, want ik moest wel een alternatief hebben. Stress had ik dan wel niet, maar om nou uiteindelijk onder een brug te moeten slapen…”

Daarom ging ze haar opties af. “Een mogelijkheid zou kunnen zijn om bij de man in te trekken met wie ik aan het daten ben, maar dat wilde ik liever niet. Ik vind het belangrijk om op mijn eigen benen te staan en wil samen gaan wonen met mijn partner wanneer wij daar beide ready voor zijn vanuit onze relatie, en niet omdat omstandigheden hiervoor zorgen.” Een nieuwe woning regelen via Ad Hoc behoorde ook tot de opties, maar tegelijkertijd ging het idee van backpacken door Nederland ook kriebelen. “Een woning regelen via Ad Hoc duurde elke keer erg lang, dus op een gegeven moment had ik een deadline voor mezelf gesteld: als het voor een bepaalde dag niet was geregeld, zou ik de knoop doorhakken. De deadline zat er immers aan te komen.”

Tegendraads

De keuze was dus gevallen op backpacken door Nederland. “En misschien ook wel door Duitsland en België, maar dat hangt natuurlijk ook af van de ontwikkelingen rondom corona”, vult ze aan. “Het zal aan het begin spannend worden en natuurlijk moet je rekening houden met een bepaald budget. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk van bestemming wisselen, maar ik moet dus wel elke keer op zoek naar een plek waar ik dan kan verblijven. Ik moet wel echt zeggen dat er nu zo'n 600 achtbanen van binnen afgaan, want het komt nu wel heel dichtbij.”

Het is in ieder geval een oplossing die past bij Naomi. “Van nature ben ik echt een adrenalinejunkie, dus dit past helemaal bij me”, vertelt Naomi enthousiast. “Ik doe dingen ook graag net even iets anders dan normaal. Waar mensen rechts gaan, ga ik graag links. Ik onderneem graag nieuwe dingen en het is heerlijk om op deze manier uit de dagelijkse sleur te kunnen komen. Ik stap dus bewust zelf uit de dagelijkse standaard, ook omdat ik wil ondervinden of dit bestaan mij gelukkig maakt. Het is een mooi moment om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe perspectieven te ontdekken, ook om zelf op persoonlijk vlak te groeien.”

Ben jij benieuwd naar de avonturen en ervaringen die Naomi opdoet tijdens haar rondreis door Nederland? Houd Alphens.nl dan in de gaten, want in wekelijkse blogs en vlogs neemt zij jou onder de noemer ‘Op reis met Naomi’ mee langs de mooiste plekjes en deelt ze al haar ervaringen. “Door mijn ervaringen met iedereen te delen hoop ik dat ik een zaadje van bewustwording kan planten: het is niet nodig om in een dagelijkse sleur te blijven als je er niet gelukkig van wordt, daar kun je zelf wat aan veranderen.”

Volg Naomi ook op Instagram en Facebook, waar ze regelmatig zal posten over haar ervaringen. Weet jij een adres waar Naomi een paar dagen zou kunnen verblijven? Laat het haar dan weten! 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.