Josh Walet

Alphense moordverdachte naar neuroloog

Op maandag 2 december stond een 42-jarige Alphenaar terecht voor een dubbele moordpoging op zijn 17-jarige dochter en 32-jarige vrouw. De rechtbank heeft bepaald dat hij moet worden onderzocht door een neuroloog.

Dit zei de voorzitter van de rechtbank tijdens de zitting op maandag 2 december, meldt het AD Groene Hart. Er moet worden onderzocht of er sprake is van een afwijking. Indien dit het geval is moet worden onderzocht of er van deze afwijking ook sprake was tijdens het delict. Dit kan invloed hebben op de toerekeningsvatbaarheid van de 42-jarige verdachte.

Neurologisch- en milieuonderzoek
Eerder zei de advocaat van de verdachte dat hij aan geheugenverlies lijdt. De rechtbank wil dat er niet alleen een neurologisch onderzoek komt, maar ook een milieuonderzoek. Hierbij wordt de omgeving waarin de van Syrische afkomstige Alphenaar zich ten tijde van het delict bevond in kaart gebracht. Op advies van zijn advocaat was de verdachte op maandag niet aanwezig tijdens de zitting. Hij zal alleen aanwezig zijn als de zitting inhoudelijk wordt behandeld.

Steekpartij
De steekpartij vond plaats op dinsdag 28 mei rond 18:45 uur ’s avonds op de bovenste verdieping van de flat in de Diamantstraat. De verdachte is de vader van het gezin. In juni liet burgmeester Liesbeth Spies weten dat de moeder en dochter hersteld zijn van hun verwondingen.

Op 6 maart gaat de rechtszaak verder, tevens met een voorbereidende zitting.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 17:32

Alphens Restaurantweek: ’t Haasje - puur genieten in een huiselijke sfeer

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant ’t Haasje!

Advertorial Sport vandaag 14:05

Beachvolleybalinternationals geven clinic aan jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum

Aanstaande woensdag 12 augustus geven Puk Stubbe en Emma Piersma, winnares NK Beachvolleybal 2019, exclusief voor eigen jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum, een clinic in Alphen aan den Rijn. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen.

Coronavirus in Alphen vandaag 12:35

Stijging van coronabesmettingen veroorzaakt door risicovol gedrag

GGD-medewerkers zien steeds vaker mensen langskomen die niet de 1,5 meter waarborgen, niet in quarantaine willen gaan of contacten verzwijgen. ‘’Dit risicovol gedrag leidt tot een stijgend aantal besmettingen en het belemmert GGD’en om hun werk te doen’’, aldus de GGD.

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:27

De zomervakantie wordt extra leuk bij De Thermen2

Vanaf maandag 10 augustus start De Thermen2 tijdens het recreatief zwemmen met extra activiteiten voor kinderen tot en met 18 jaar. Doormiddel van deze activiteiten willen de Alphense zwembaden bezoekers een extra leuke zomer bezorgen.