Josh Walet

Alphense moordverdachte naar neuroloog

Op maandag 2 december stond een 42-jarige Alphenaar terecht voor een dubbele moordpoging op zijn 17-jarige dochter en 32-jarige vrouw. De rechtbank heeft bepaald dat hij moet worden onderzocht door een neuroloog.

Dit zei de voorzitter van de rechtbank tijdens de zitting op maandag 2 december, meldt het AD Groene Hart. Er moet worden onderzocht of er sprake is van een afwijking. Indien dit het geval is moet worden onderzocht of er van deze afwijking ook sprake was tijdens het delict. Dit kan invloed hebben op de toerekeningsvatbaarheid van de 42-jarige verdachte.

Neurologisch- en milieuonderzoek
Eerder zei de advocaat van de verdachte dat hij aan geheugenverlies lijdt. De rechtbank wil dat er niet alleen een neurologisch onderzoek komt, maar ook een milieuonderzoek. Hierbij wordt de omgeving waarin de van Syrische afkomstige Alphenaar zich ten tijde van het delict bevond in kaart gebracht. Op advies van zijn advocaat was de verdachte op maandag niet aanwezig tijdens de zitting. Hij zal alleen aanwezig zijn als de zitting inhoudelijk wordt behandeld.

Steekpartij
De steekpartij vond plaats op dinsdag 28 mei rond 18:45 uur ’s avonds op de bovenste verdieping van de flat in de Diamantstraat. De verdachte is de vader van het gezin. In juni liet burgmeester Liesbeth Spies weten dat de moeder en dochter hersteld zijn van hun verwondingen.

Op 6 maart gaat de rechtszaak verder, tevens met een voorbereidende zitting.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.