Gemeente Alphen aan den Rijn

Alphense Nancy Ubert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op 22 september is Nancy Ubert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau tijdens een voorstelling van 'Bij de Revue' georganiseerd door Productiehuis Alphen. Burgemeester Liesbeth Spies had de eer om deze onderscheiding te overhandigen.

Nancy Ubert is de oprichtster van Productiehuis Alphen (PA), een organisatie die ze in 2007 startte. Sindsdien vervult ze de rol van artistiek leider en is ze de drijvende kracht achter PA, dat volledig op vrijwilligers draait en meeste producties zonder subsidies tot stand brengt. Dankzij haar toewijding hebben velen de kans gekregen om op het podium te schitteren, zowel voor als achter de schermen, en zijn velen in de theaterwereld beland na hun start bij PA.

Nancy staat bekend om haar vermogen om gepassioneerde en deskundige mensen om zich heen te verzamelen, die met plezier nieuwe uitdagingen met haar aangaan. Ze weet mensen te verbinden met haar missie en persoonlijkheid, en staat altijd klaar om hen te ondersteunen, in goede en slechte tijden. Jaarlijks zorgt ze samen met PA ervoor dat de hele gemeenschap van Alphen kan genieten van prachtige kerstvoorstellingen in Parkvilla, wat inmiddels een gewaardeerde traditie is geworden.

Fada Theater

Tussen 2015 en 2019 was Nancy ook bestuurslid bij Fada Theater, een groep Syrische vluchtelingen die persoonlijke verhalen deelden in theaterstukken. Dankzij haar inzet en netwerk kon Fada hun voorstelling meer dan 100 keer door heel Nederland opvoeren, waarmee ze actief bijdroegen aan een positiever beeld van vluchtelingen in Nederland. Daarnaast heeft Nancy op persoonlijk vlak veel voor de Syrische acteurs betekend door hen op allerlei mogelijke manieren te ondersteunen, wat heeft geleid tot een aantal van hen die nu aan HBO-theaterscholen studeren of actief zijn in de theaterwereld of elders, dankzij haar inzet en steun.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.