Soccersquash Team Alphen

Alphense Open Kampioenschap Soccersquash op 24 januari

Op 24 januari aanstaande vindt het Open Alphens Kampioenschap Soccersquash plaats bij tennisvereniging Nieuwe Sloot. Deze spectaculaire sport is een afgeleide van Squash. Echter, je speelt niet met een racket. In plaats daarvan speel je met een officiële soccersquashbal en mag je uitsluitend je voeten gebruiken.

Bij soccersquash mag je de bal maximaal 2 keer opwippen en de 3e keer moet deze terug worden geschoten naar de muur. Je probeert via technische hoogstandjes gecombineerd met kracht en souplesse je tegenstander te verschalken. Naast een goede techniek heb je ook een flinke dosis conditie nodig. Net als bij squash gaat de telling tot 11. Bij een gelijke stand zoals bijvoorbeeld 10-10 kun je de set winnen met minimaal 2 punten verschil.  

Soccersquash is een vrij nieuwe sport die hard groeit in Nederland. In steeds meer zalen wordt er recreatief of competitief gesoccersquashed. Alphen heeft haar eigen team genaamd 'Soccersquash team Alphen'. In dit team zijn 3 spelers vertegenwoordigd die bij de top 10 beste spelers van Nederland behoren.

Dit zijn Tim van der Linden die op nummer 2 staat, Jordi Tuhumena die 8e staat en Peter van Niekerk die de 10e plek op de Nederlandse ranglijst heeft. Deze sport is geschikt voor alle leeftijden. Tim en Jordi zijn twintigers maar Peter van Niekerk zit al ver boven de 50 jaar. Kortom een spel geschikt voor jong en oud.

Op dinsdag 21 januari wordt er een gratis clinic Soccersquash bij Fitness club Alphen (voormalig Jawi sportcentrum) georganiseerd. Ben je geïnteresseerd in deze sport, meld je dan aan via soccersquashalphen@gmail.com. Het team geeft een demonstratie en uitleg van de regels. Uiteraard kun je zelf ook een potje spelen. Iedereen is welkom!

De Alphense kampioenschappen starten op 24 januari om 19:00 uur. Entree is gratis. De top 10 Nederlandse top spelers is goed vertegenwoordigd tijdens dit tournooi.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:13

MINERVA Framen

Lig ik dus half in m'n blootje op een massagetafel. Moet ik uitleggen wat framen is. Voor wie het ook niet precies weet: framen is iets op een bepaalde manier voorstellen. Meestal niet met de bedoeling om dat feitelijk te doen of op een leuke positieve manier.

Advertorial Horeca vandaag 17:25

's-Molenaarsbrug pakt uit met een nieuwe menukaart

Ieder seizoen bereiden de chefs van restaurant ’s-Molenaarsbrug nieuwe specialiteiten voor op de menukaart. De nieuwe menukaart is deze week ingegaan, niet alleen voor het diner, maar ook voor de lunch kun je terecht voor heerlijk nieuwe gerechten.

Overige vandaag 16:42

Verhuizing Hondenspeelplaats laat op zich wachten

Er heerst een gevoel van irritatie en frustratie bij De Alphense Hondenbezitter. Zij moeten nog langer wachten voordat zij de nieuwe locatie voor de Hondenspeelplaats in gebruik kunnen nemen.

Sport vandaag 15:54

WV Avanti-renners naar NK veldrijden

Zaterdag 25 januari wordt in Moergestel het NK veldrijden verreden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Een aantal leden van WV Avanti zullen ook deelnemen aan het NK.

Overige vandaag 15:11

Dakar Rally zit er bijna op voor Tim en Tom Coronel

Het einde is zicht van de Dakar Rally 2020. Het was niet eenvoudig voor Tim en Tom Coronel om het bivak van de een-na-laatste etappe te halen. Vooral de marathonstage was pittig voor de tweeling. Voor het eerste deel van de marathon kwamen de broers er niet geheel onbeschadigd uit.

Advertorial Cultuur vandaag 14:37

Vier het Theaterweekend met Beer in Castellum!

Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseert Castellum in samenwerking met Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland een bereleuke theaterdag! Voor maar € 10* zie je de spannende voorstelling Beer (7+) en zijn er allerlei activiteiten te beleven!