Soccersquash Team Alphen

Alphense Open Kampioenschap Soccersquash op 24 januari

Op 24 januari aanstaande vindt het Open Alphens Kampioenschap Soccersquash plaats bij tennisvereniging Nieuwe Sloot. Deze spectaculaire sport is een afgeleide van Squash. Echter, je speelt niet met een racket. In plaats daarvan speel je met een officiële soccersquashbal en mag je uitsluitend je voeten gebruiken.

Bij soccersquash mag je de bal maximaal 2 keer opwippen en de 3e keer moet deze terug worden geschoten naar de muur. Je probeert via technische hoogstandjes gecombineerd met kracht en souplesse je tegenstander te verschalken. Naast een goede techniek heb je ook een flinke dosis conditie nodig. Net als bij squash gaat de telling tot 11. Bij een gelijke stand zoals bijvoorbeeld 10-10 kun je de set winnen met minimaal 2 punten verschil.  

Soccersquash is een vrij nieuwe sport die hard groeit in Nederland. In steeds meer zalen wordt er recreatief of competitief gesoccersquashed. Alphen heeft haar eigen team genaamd 'Soccersquash team Alphen'. In dit team zijn 3 spelers vertegenwoordigd die bij de top 10 beste spelers van Nederland behoren.

Dit zijn Tim van der Linden die op nummer 2 staat, Jordi Tuhumena die 8e staat en Peter van Niekerk die de 10e plek op de Nederlandse ranglijst heeft. Deze sport is geschikt voor alle leeftijden. Tim en Jordi zijn twintigers maar Peter van Niekerk zit al ver boven de 50 jaar. Kortom een spel geschikt voor jong en oud.

Op dinsdag 21 januari wordt er een gratis clinic Soccersquash bij Fitness club Alphen (voormalig Jawi sportcentrum) georganiseerd. Ben je geïnteresseerd in deze sport, meld je dan aan via soccersquashalphen@gmail.com. Het team geeft een demonstratie en uitleg van de regels. Uiteraard kun je zelf ook een potje spelen. Iedereen is welkom!

De Alphense kampioenschappen starten op 24 januari om 19:00 uur. Entree is gratis. De top 10 Nederlandse top spelers is goed vertegenwoordigd tijdens dit tournooi.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek vandaag 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige vandaag 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige vandaag 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:57

Verbreden fietspad Prins Bernhardlaan Alphen aan den Rijn

Het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn wordt verbreed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het actieplan “Fiets” om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren.