Soccersquash Team Alphen

Alphense Open Kampioenschap Soccersquash op 24 januari

Op 24 januari aanstaande vindt het Open Alphens Kampioenschap Soccersquash plaats bij tennisvereniging Nieuwe Sloot. Deze spectaculaire sport is een afgeleide van Squash. Echter, je speelt niet met een racket. In plaats daarvan speel je met een officiële soccersquashbal en mag je uitsluitend je voeten gebruiken.

Bij soccersquash mag je de bal maximaal 2 keer opwippen en de 3e keer moet deze terug worden geschoten naar de muur. Je probeert via technische hoogstandjes gecombineerd met kracht en souplesse je tegenstander te verschalken. Naast een goede techniek heb je ook een flinke dosis conditie nodig. Net als bij squash gaat de telling tot 11. Bij een gelijke stand zoals bijvoorbeeld 10-10 kun je de set winnen met minimaal 2 punten verschil.  

Soccersquash is een vrij nieuwe sport die hard groeit in Nederland. In steeds meer zalen wordt er recreatief of competitief gesoccersquashed. Alphen heeft haar eigen team genaamd 'Soccersquash team Alphen'. In dit team zijn 3 spelers vertegenwoordigd die bij de top 10 beste spelers van Nederland behoren.

Dit zijn Tim van der Linden die op nummer 2 staat, Jordi Tuhumena die 8e staat en Peter van Niekerk die de 10e plek op de Nederlandse ranglijst heeft. Deze sport is geschikt voor alle leeftijden. Tim en Jordi zijn twintigers maar Peter van Niekerk zit al ver boven de 50 jaar. Kortom een spel geschikt voor jong en oud.

Op dinsdag 21 januari wordt er een gratis clinic Soccersquash bij Fitness club Alphen (voormalig Jawi sportcentrum) georganiseerd. Ben je geïnteresseerd in deze sport, meld je dan aan via soccersquashalphen@gmail.com. Het team geeft een demonstratie en uitleg van de regels. Uiteraard kun je zelf ook een potje spelen. Iedereen is welkom!

De Alphense kampioenschappen starten op 24 januari om 19:00 uur. Entree is gratis. De top 10 Nederlandse top spelers is goed vertegenwoordigd tijdens dit tournooi.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.