Alphense opvang blij met huidige activiteitenaanbod

In de tijdelijke vluchtelingenopvang in Alphen aan den Rijn draaien een hoop activiteiten voor de bewoners. Willem Boersma van de opvang laat weten erg blij te zijn met de betrokkenheid van de Alphense bevolking.

"Er komt ontzettend veel input vanuit de Alphenaren", zegt Boersma. "Zo hebben we al kunnen voetballen met ARC, is er een volleybalclinic geweest, kunnen we dankzij de Rotary en het Popplatform Alphen muziek maken en zo zijn er nog meer activiteiten te noemen."

Voor de komende periode staan er nog meer activiteiten op het programma, zo is Avifauna ook van plan om iets met de vluchtelingen te gaan doen, maar daar wachten ze even mee tot het weer wat beter is.

Buiten de geplande activiteiten zijn er ook veel zaken waar de vluchtelingen spontaan aan mee doen. "De vluchtelingen doen ook veel niet 'geregelde' activiteiten", zegt Boersma. "Hierbij kun je denken aan de grote aantallen vluchtelingen die mee liepen met de kerstwandeling, maar ook de mensen die tijdens de kerstdagen bij gezinnen te eten werden gevraagd."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.