Alphense Overslag Terminal gaat vier hoog

De Alphense Overslag Terminal heeft een tijd proef gedraaid met het stapelen van vier containers in de buitenste ring. Dat blijkt goed te bevallen. Nu vraagt het Alpherium om dit op het hele terrein te mogen doen.

Oorspronkelijk mocht het Alpherium niet hoger stapelen dan drie containers. Dit geldt voor het hele terrein. Om een 'geluidswal' te creëren om de overlast voor omwonenden te beperken, is een proef gedaan om de buitenste ring containers vier hoog te stapelen. Aangezien dit goed bevalt, vraagt het bedrijf nu om dit permanent op het hele terrein te mogen doen.

Vooralsnog meldt wethouder Gerard van As dat het college van burgemeester en wethouders hier geen bezwaar tegen heeft. "In de proefperiode zijn er voor zover ik weet geen klachten gekomen." Wel moet er uiteraard een gesprek worden gevoerd met de omwonenden.  


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:12

‘State of the art’ woonplezier in de Kloostertuinen

In Alphen aan den Rijn is het mooi, rustig en centraal wonen. Dat kan bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Burggooi, waar binnenkort het project Kloostertuinen fase 3 verrijst. Alle woningen krijgen hier een warmtepomp en zijn volledig gasloos.  

Politiek vandaag 14:52

Nieuw Elan viert 10-jarig bestaan

Maandag 23 september bestaat Nieuw Elan 10 jaar. Met de politiek ervaren Gerard van As als kartrekker, werd in 2009 een lokale politiek partij opgericht. Een decennium later is de partij de grootste in Alphense gemeenteraad en heeft zij 2 wethouders in het college. 

Evenementen vandaag 13:01

Line up Das Winterfest & Winterlake bekend

Alphen krijgt een nieuw festival. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020 vindt Das Winterfest & Winterlake plaats op evenemententerrein De Bijlen. Vandaag is de line up bekend gemaakt!  

Horeca vandaag 12:03

Officiële opening Knøss

Sinds 5 juli is er op de Van Mandersloostraat een nieuw restaurant geopend: Knøss. Vandaag op 21 september om 10:00 uur verzorgde niemand minder dan burgemeester Liesbeth Spies de officiële opening van het Scandinavische restaurant.