Gouds Genieten
Advertorial Coronavirus in Alphen

Alphense Quarantaine Borrel

Het zijn bijzondere tijden. Maar bijzondere tijden dwingen de ondernemers om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om creatief te denken. Zo ook André Linting, die normaal gesproken met zijn mobiele oesterbar 'Oesterkrakers' op festivals te vinden is. Hij bedacht daarom de Alphense Quarantaine Borrel!

We gaan inmiddels alweer de vierde week in, nadat op 15 maart Nederland in een 'intelligente lockdown' ging. Alle restaurants en cafés zijn dicht en ook zijn alle evenementen verboden tot 1 juni. Dat gaat ook Alphenaar André Linting niet in de koude kleren zitten. Het liefst staat hij met zijn mobiele oesterbar 'Oesterkrakers' op een festival de bezoekers te verwennen met heerlijke oesters, maar dat is nu helaas niet mogelijk. Maar André is niet bij de pakken neer gaan zitten en bedacht een creatieve oplossing.

“Als de mensen niet naar ons toe mogen komen, dan kom ik wel naar de mensen toe!” en met die gedachten is de Alphense Quarantaine Borrel ontstaan. “Als ervaringsdeskundige weet ik dat de Alphenaren van een borr… eh… gezelligheid houden. De afgelopen weken gaan de borrels alleen nog maar digitaal via webcams met een wijntje of biertje uit eigen koelkast, maar waar blijven die oesters? Daar ga ik dus verandering in brengen”, zegt André.

De festivalbeleving aan de voordeur!

Na een geslaagde pilot gaat André, zolang de horeca- en evenementenbranche in 'lockdown' zit, elke vrijdag en zondag, plus alle feestdagen, heel Alphen aan den Rijn verwennen met deze zilte traktatie uit de zee! “Het wordt niet zo maar bezorgen, maar ik breng de festivalbeleving aan je voordeur. Ik stop met de oesterbar voor je deur, gezellig muziekje aan en kraak voor je ogen de oesters vers open. Dat is weer eens wat anders dan een plastic bakje met een cellofaantje erover in een koeltas! Het is de échte oesterbeleving."

Wat als je zelf niet van oesters houdt?

Ook als je zelf niet zo van oesters houdt, maar bijvoorbeeld je schoonouders wel, is de bezorgservice beschikbaar. Hoe leuk is het om – juist in deze tijd als je elkaar niet kan zien – een ander oesters cadeau te doen? Nou, dat is heel erg leuk! Je schoonouders blij en jij mag extra karma punten bijschrijven.

Hoe bestel je oesters?

Om zeker te zijn van je oesters bestel je op vrijdag vóór 12:00 uur via de WhatsApp-service van Oesterkrakers op 0172-741688. Hierin vermeld je je naam, adres, voorkeurstijdstip en natuurlijk het aantal oesters. Hierna krijg je een Tikkie gestuurd voor de betaling. Ná vrijdag 12:00 uur is het ook nog mogelijk, maar vanaf dan is het op=op!

De oesters kosten slechts € 2,50 per stuk. De bezorgkosten zijn gratis en je krijgt er ook nog eens limoen, vinaigrette en een gulle glimlach van André zelf bij!

Meer informatie op www.oesterkrakers.nl/quarantaine of bel André zelf op 0172-741688.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Politiek gisteren 17:05

Bouwlocatie Noordrand wordt verder onderzocht

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Alphen aan den Rijn verder gaan met voorbereidingen van een bouwlocatie aan de Noordrand. Er wordt een masterplan uitgewerkt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Overige gisteren 16:23

Donatie aan Alphense voedselbank door gedetineerden PI Alphen

Tijdens een gespreksgroep van geestelijk verzorger Geert van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen ontstond twee weken geleden spontaan het idee om in de PI voedsel in te zamelen voor de Alphense voedselbank. Met succes, want op vrijdagmiddag 29 mei zijn er heel wat kratten met lang houdbare producten daadwerkelijk aan de voedselbank gedoneerd.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:56

Kaartjes met een boodschap te vinden op bankjes in Alphen

‘Noem op waar je dankbaar voor bent’, of ‘Je bent prachtig’. Dit soort boodschappen staan op de kaartjes die te vinden zijn op verschillende bankjes in Alphen. De Alphense Lara is het brein achter de kaartjes: “Ik wilde iets doen wat men niet meteen verwacht.”

Advertorial Sport gisteren 15:11

Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren

Op woensdag 3 juni is het Global Running Day: dé dag waarop heel Nederland wordt opgeroepen om in beweging te komen. Dit moet nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar, maar het mag wel weer samen met jouw hardloopmaatjes!