Gouds Genieten
Advertorial Coronavirus in Alphen

Alphense Quarantaine Borrel

Het zijn bijzondere tijden. Maar bijzondere tijden dwingen de ondernemers om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om creatief te denken. Zo ook André Linting, die normaal gesproken met zijn mobiele oesterbar 'Oesterkrakers' op festivals te vinden is. Hij bedacht daarom de Alphense Quarantaine Borrel!

We gaan inmiddels alweer de vierde week in, nadat op 15 maart Nederland in een 'intelligente lockdown' ging. Alle restaurants en cafés zijn dicht en ook zijn alle evenementen verboden tot 1 juni. Dat gaat ook Alphenaar André Linting niet in de koude kleren zitten. Het liefst staat hij met zijn mobiele oesterbar 'Oesterkrakers' op een festival de bezoekers te verwennen met heerlijke oesters, maar dat is nu helaas niet mogelijk. Maar André is niet bij de pakken neer gaan zitten en bedacht een creatieve oplossing.

“Als de mensen niet naar ons toe mogen komen, dan kom ik wel naar de mensen toe!” en met die gedachten is de Alphense Quarantaine Borrel ontstaan. “Als ervaringsdeskundige weet ik dat de Alphenaren van een borr… eh… gezelligheid houden. De afgelopen weken gaan de borrels alleen nog maar digitaal via webcams met een wijntje of biertje uit eigen koelkast, maar waar blijven die oesters? Daar ga ik dus verandering in brengen”, zegt André.

De festivalbeleving aan de voordeur!

Na een geslaagde pilot gaat André, zolang de horeca- en evenementenbranche in 'lockdown' zit, elke vrijdag en zondag, plus alle feestdagen, heel Alphen aan den Rijn verwennen met deze zilte traktatie uit de zee! “Het wordt niet zo maar bezorgen, maar ik breng de festivalbeleving aan je voordeur. Ik stop met de oesterbar voor je deur, gezellig muziekje aan en kraak voor je ogen de oesters vers open. Dat is weer eens wat anders dan een plastic bakje met een cellofaantje erover in een koeltas! Het is de échte oesterbeleving."

Wat als je zelf niet van oesters houdt?

Ook als je zelf niet zo van oesters houdt, maar bijvoorbeeld je schoonouders wel, is de bezorgservice beschikbaar. Hoe leuk is het om – juist in deze tijd als je elkaar niet kan zien – een ander oesters cadeau te doen? Nou, dat is heel erg leuk! Je schoonouders blij en jij mag extra karma punten bijschrijven.

Hoe bestel je oesters?

Om zeker te zijn van je oesters bestel je op vrijdag vóór 12:00 uur via de WhatsApp-service van Oesterkrakers op 0172-741688. Hierin vermeld je je naam, adres, voorkeurstijdstip en natuurlijk het aantal oesters. Hierna krijg je een Tikkie gestuurd voor de betaling. Ná vrijdag 12:00 uur is het ook nog mogelijk, maar vanaf dan is het op=op!

De oesters kosten slechts € 2,50 per stuk. De bezorgkosten zijn gratis en je krijgt er ook nog eens limoen, vinaigrette en een gulle glimlach van André zelf bij!

Meer informatie op www.oesterkrakers.nl/quarantaine of bel André zelf op 0172-741688.


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!