Archieffoto: Alphense Reddingsbrigade

Alphense Reddingsbrigade ontvangt voertuig van Brandweer Alphen

Bij de Alphense Reddingsbrigade staat waterveiligheid op nummer één. In oktober schonk de Brandweer Alphen een Volkswagen Touran, om de reddingsboten naar het water te rijden. ‘’Met deze schenking zijn we al een heel eind, maar we zijn er nog lang niet’’, laat Jelle Zweers van de Alphense Reddingsbrigade weten.

Door middel van zwemlessen, opleidingen en het incidenteel uitvoeren van bewakingen wil de Alphense Reddingsbrigade de verdrinkingsdood voorkomen en bestrijden. Daarnaast zetten zij zich in tijdens evenementen zoals de intocht van Sinterklaas en de voormalige Gondelvaart. ‘’Maar eigenlijk voor alle evenementen die op of in de buurt van water zijn’’, vertelt Jelle.

De Alphense Reddingsbrigade heeft de afgelopen jaren steeds vaker een uitdaging om bij een inzet te komen. Hiervoor zijn zij namelijk volledig afhankelijk van vrijwilligers met een privévoertuig die een reddingsboot naar het water kan rijden. Daarom zijn ze onwijs blij met de schenking van de Brandweer Alphen. ‘’Dit is een grote stap vooruit en geeft ons kansen om nog meer stappen verder te zetten op het gebied van waterveiligheid.’’

Bedragen en doneren

Er is in totaal bijna € 10.000 nodig om het voertuig helemaal in te richten. ‘’We zijn al goed op weg, we zitten nu op 80 procent van ons eerste doel.’’ Het eerste doel is om het voertuig in de juiste kleuren te spuiten en dat het logo van de reddingsbrigade erop gestickerd wordt. ‘’Hierbij krijgen we al een deel van het oranje maken van het voertuig gesponsord door MijnSignPartner.nl, maar er is nog meer geld nodig’’, laat Jelle weten.

‘’Voor doel twee is er nog € 1.500 nodig om het voertuig te voorzien van basisuitrusting zoals communicatiemateriaal en brandblusser. Doel drie is bedoeld voor de uitrusting van de reddingsbrigade zoals uitgebreide EHBO tas, rescuetube en reddingsvesten.” Doel vier, en tevens het ultieme doel volgens Jelle, is een AED in het voertuig. Ook hier is € 1.500 voor nodig.’’

Al met al een forse investering voor een kleine, niet gesubsidieerde, verening. Zodoende is er een sponsoractie gestart. Naast doneren is het ook mogelijk om een bijdrage te leveren door middel van de aankoop van heerlijke chocoladeletters of een roomboteramandel letter. Doneren en bestellen kan via www.eenbusvooralphen.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!