Ingezonden

Alphense rolstoeltennisster Lizzy de Greef (18) mag naar de US Open

Het Grand Slam toernooi US Open in New York kent dit jaar voor het eerst de categorie Junioren op gebied van rolstoeltennis. De 18-jarige Lizzy de Greef uit Alphen aan den Rijn is de enige Nederlandse rolstoeltennisspeelster die mag deelnemen.

De Greef mag deelnemen omdat zij de nummer 1 bij de junioren is, een wereldwijde ranking voor spelers tot en met 18 jaar. Ze heeft de kans om de allereerste persoon te zijn die deze categorie wint en de titel naar Nederland te halen.

Wereldkampioen

De US Open wedstrijden die De Greef speelt, vinden plaats van 8 tot 10 september 2022. In de wereldwijde dames ranking staat de Alphense rolstoeltennisster (geboren in april 2004) op nummer 30. Dit jaar scoorde De Greef aardig wat punten, waaronder door wereldkampioen meisjes enkel te worden tijdens de Junior Masters in januari dit jaar en door afgelopen mei brons te winnen met het Nederlandse juniorenteam tijdens de Word Team Cup.

Sponsoren steunen carrière

De Greef haar tenniscarrière wordt mede mogelijk gemaakt door haar hoofdsponsor QbiQ, dat systeemwanden maakt, en andere sponsoren. De sportieve tiener hoopt met haar deelname aan de US Open meer sponsors te werven om haar professionele tenniscarrière verder te financieren. “Vliegtickets, verblijfkosten, het vele trainen… op jaarbasis kost rolstoeltennis zo’n € 25.000. En ik wil dit zeker nog even volhouden”, zegt ze. “Op mijn bucketlist staat deelname aan een rolstoeleditie van het televisieprogramma het Jachtseizoen, maar mijn ultieme doel is meedoen aan de Paralympische Spelen van 2024!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.