Alphense Sacha zet zich in voor 3FM Serious Request

De 3FM-actie Serious Request staat op het punt van losbarsten. 3FM zet zich dit jaar in voor kinderen met een longontsteking. Door deze 'stille killer' sterven er volgens het Rode Kruis elk jaar ruim 900.000 kinderen in de leeftijd tot 5 jaar. Dat is volgens de organisatie meer dan hiv, aids, malaria, ongevallen en mazelen bij elkaar opgeteld. Aanstaande zondag zetten een aantal roeiers bij CrossFit Limes 2 uur lang hun gezonde longen in om kinderen met longontsteking te helpen.

Initiatiefneemster Sacha Oostrom-Holla besloot om na het annuleren van een collectieve uitdaging, Serious Rowing in Amsterdam, alsnog de uitdaging om 21km te roeien aan te gaan. In eerste instantie alleen en met het doel om 100 vrienden te zoeken die haar voor € 2,10 (0,10 per km) wilden sponsoren. 

Binnen 24 uur was dit doel bereikt en al snel volgden een aantal CrossFitters van CrossFit Limes haar voorbeeld. Ook zij roeien mee. Als gevolg daarvan is besloten om er een gezamenlijke actie van te maken. De deelnemende roeiers kunnen kiezen uit 5, 10 of 21KM. Sommige deelnemers stappen zelfs voor het eerst op een roeiapparaat. Anderen gaan de strijd aan met een vriend of vriendin. Sacha heeft zich als doel gesteld om de 21km, onder de 1:45 uur, uit te roeien en het aantal blaren te beperken..

3FM volgt de actie op de voet. Ze komen zondag zelfs langs om een video-item over deze sportieve uitdaging te maken. 

Iedereen is zondag van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom bij CrossFit Limes aan de H. Kamerlingh Onnesweg nr. 17A in Alphen aan den Rijn. Sponsors zijn meer dan welkom. Meer informatie kunnen jullie vinden via deze link.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.