Alphense Sacha zet zich in voor 3FM Serious Request

De 3FM-actie Serious Request staat op het punt van losbarsten. 3FM zet zich dit jaar in voor kinderen met een longontsteking. Door deze 'stille killer' sterven er volgens het Rode Kruis elk jaar ruim 900.000 kinderen in de leeftijd tot 5 jaar. Dat is volgens de organisatie meer dan hiv, aids, malaria, ongevallen en mazelen bij elkaar opgeteld. Aanstaande zondag zetten een aantal roeiers bij CrossFit Limes 2 uur lang hun gezonde longen in om kinderen met longontsteking te helpen.

Initiatiefneemster Sacha Oostrom-Holla besloot om na het annuleren van een collectieve uitdaging, Serious Rowing in Amsterdam, alsnog de uitdaging om 21km te roeien aan te gaan. In eerste instantie alleen en met het doel om 100 vrienden te zoeken die haar voor € 2,10 (0,10 per km) wilden sponsoren. 

Binnen 24 uur was dit doel bereikt en al snel volgden een aantal CrossFitters van CrossFit Limes haar voorbeeld. Ook zij roeien mee. Als gevolg daarvan is besloten om er een gezamenlijke actie van te maken. De deelnemende roeiers kunnen kiezen uit 5, 10 of 21KM. Sommige deelnemers stappen zelfs voor het eerst op een roeiapparaat. Anderen gaan de strijd aan met een vriend of vriendin. Sacha heeft zich als doel gesteld om de 21km, onder de 1:45 uur, uit te roeien en het aantal blaren te beperken..

3FM volgt de actie op de voet. Ze komen zondag zelfs langs om een video-item over deze sportieve uitdaging te maken. 

Iedereen is zondag van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom bij CrossFit Limes aan de H. Kamerlingh Onnesweg nr. 17A in Alphen aan den Rijn. Sponsors zijn meer dan welkom. Meer informatie kunnen jullie vinden via deze link.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.