Alphense schaatsers bijten het spits af in Leiden

De Alphense club schaatst iedere zaterdagmiddag met bijna 100 jeugdleden op de baan in Leiden. Dit jaar zijn dit er bewust minder dan afgelopen jaar.

"In het vorige seizoen stonden namelijk meer dan 100 kinderen op het ijs en dat bleek toch niet houdbaar. Snelheidsverschillen van jonge kinderen en drukte op de baan komen de veiligheid niet ten goede", aldus Cathrien de Blois, bestuurslid van de vereniging. Om dat dit jaar te voorkomen is bewust gekozen voor wat minder aandacht in de media voor de start van het schaatsseizoen. Naast de zaterdagmiddag wordt er door de leden van de club ook op dinsdag geschaatst in Leiden en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in Den Haag.

"Weliswaar zijn er nog een paar plekken over in Leiden voordat we echt stoppen, maar we gaan zeker niet boven de 100 kinderen uitkomen. Dan gaat de wachtlijst weer van start", aldus Bart de Vries, voorzitter van de vereniging.

Dat het schaatsen nog altijd populair is bleek tijdens de eerste training. Nieuwe kinderen die onwennig het ijs op stapten kwamen er na het eerste uur al snel schaatsend met een brede glimlach vanaf. De meer gevorderde kinderen konden aan de slag na de zomertraining.

Komende week gaan ook de schaatsers in Den Haag op verschillende dagen aan het werk en het komend weekeinde starten de eerste wedstrijden. "We verwachten weer de nodige successen, want aan talent ontbreekt het niet in Alphen aan den Rijn. Het eerste succes is echter al achter de rug. De jongste schaatsers die weer lekker aan de slag konden in Leiden."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:04

Sinterklaas feestelijk uitgezwaaid bij Rijnhavekade

Op vrijdagavond 6 december heeft een grote groep Alphenaren Sinterklaas een feestelijk vertrek gegeven in Winkelcentrum de Baronie en later aan de Rijnhavekade in Alphen aan den Rijn.  

Evenementen gisteren 13:28

Kerstactiviteiten in de Herenhof

Op zaterdag 14 en zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 december zijn er verschillende activiteiten georganiseerd in Winkelcentrum de Herenhof.

Evenementen gisteren 09:58

Midwinter Fair in het Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Blog Opinie 6 dec. 2019 20:08

MINERVA Heksenjacht

De 'affaire Spies' is vooral een affaire door alles wat eromheen gebeurde. Niet omdat er vuur is onder al die rook. Burgemeester Spies heeft namelijk helemaal niets verkeerd gedaan.