Alphense schaatsers bijten het spits af in Leiden

De Alphense club schaatst iedere zaterdagmiddag met bijna 100 jeugdleden op de baan in Leiden. Dit jaar zijn dit er bewust minder dan afgelopen jaar.

"In het vorige seizoen stonden namelijk meer dan 100 kinderen op het ijs en dat bleek toch niet houdbaar. Snelheidsverschillen van jonge kinderen en drukte op de baan komen de veiligheid niet ten goede", aldus Cathrien de Blois, bestuurslid van de vereniging. Om dat dit jaar te voorkomen is bewust gekozen voor wat minder aandacht in de media voor de start van het schaatsseizoen. Naast de zaterdagmiddag wordt er door de leden van de club ook op dinsdag geschaatst in Leiden en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in Den Haag.

"Weliswaar zijn er nog een paar plekken over in Leiden voordat we echt stoppen, maar we gaan zeker niet boven de 100 kinderen uitkomen. Dan gaat de wachtlijst weer van start", aldus Bart de Vries, voorzitter van de vereniging.

Dat het schaatsen nog altijd populair is bleek tijdens de eerste training. Nieuwe kinderen die onwennig het ijs op stapten kwamen er na het eerste uur al snel schaatsend met een brede glimlach vanaf. De meer gevorderde kinderen konden aan de slag na de zomertraining.

Komende week gaan ook de schaatsers in Den Haag op verschillende dagen aan het werk en het komend weekeinde starten de eerste wedstrijden. "We verwachten weer de nodige successen, want aan talent ontbreekt het niet in Alphen aan den Rijn. Het eerste succes is echter al achter de rug. De jongste schaatsers die weer lekker aan de slag konden in Leiden."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:02

Geen valse beloftes meer voor de Molukse gemeenschap

Op 10 oktober jl. vond op het Gemeentehuis Alphen aan den Rijn de commissiebehandeling met betrekking tot het sociaal en maatschappelijk domein plaats inzake het voorstel van het college aan de raad over de 2e fase van de herijking dorps- en buurthuizen.  

Gemeente vandaag 17:51

Nieuwe aanpak tegen Japanse Duizendknoop

Gemeente Alphen aan den Rijn start een proef met een nieuwe bestrijdingsmethode voor Japanse duizendknoop. Het gaat om een elektrische onkruidbestrijder die heel gericht onkruid aanpakt.

Politiek vandaag 17:23

Pilot met vast team voor groenbeheer per dorp of buurt

Gemeente Alphen aan den Rijn voert een pilot uit om met een vast team een buurt of dorp te onderhouden. Dezelfde groenmedewerkers werken een aantal dagen per week op dezelfde locatie. Daardoor kan een buurt de prioriteiten zelf bepalen.

Advertorial Horeca vandaag 16:54

Speciaalbieren voor het uitkiezen bij De Bierentuin

Alphen aan den Rijn is een bierentuin rijker. In de Hooftstraat is sinds kort De Bierentuin gevestigd, een plek waar de speciaalbieren vol in het zicht staan en eigenaar Willem Peter altijd in is voor een praatje.  

Horeca vandaag 16:15

Restaurantweek: Bowling Alphen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bowling Alphen in de schijnwerpers.