Focus by Hanneke

Alphense schaatsers laten zich sterk zien

Niet alleen in een volgepakt Thialf kan er worden genoten van de schaatssport. Donderdag 16 maart op de ijsbaan in De Haag, De Uithof, was het ook een groot schaatsfeest. Na enkele jaren van afwezigheid werd daar het Nederlands Kampioenschap Scholen Ploegen Achtervolging, NK SPA, verreden.

Scholen die met hun team strijden om de felbegeerde Nederlandse titels. Mooie afvaarding van de Alphense scholen Scala College en CSG Groene Hart waren aanwezig op het ijs. Samen met 48 teams werd er flink gestreden, maar was er ook ontzettend veel plezier.

Zo stond ook Fleur Hartveld uit Rijnsaterwoude (Scala College 1) aan de start met haar twee Alphense teamgenoten, Mees Blaauw en Tygo Blom en wonnen zij de Nederlandse titel. Het geluk straalde van hun gezichten af en zij pakten spontaan de Nederlandse vlag om het met elkaar te vieren. Mees en Tygo zijn beiden lid van STC De Rijnstreek, schaats- en inlineskaten vereniging uit Alphen aan den Rijn.

Ook andere Alphense teams hebben mooie podiumplaatsen weten te pakken. Het Segbroek College (Den Haag) was overall oppermachtig na alle ritten, maar CSG Groene Hart uit Alphen aan den Rijn wist met hun team mooi het zilver te pakken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.