Focus by Hanneke

Alphense schaatsers laten zich sterk zien

Niet alleen in een volgepakt Thialf kan er worden genoten van de schaatssport. Donderdag 16 maart op de ijsbaan in De Haag, De Uithof, was het ook een groot schaatsfeest. Na enkele jaren van afwezigheid werd daar het Nederlands Kampioenschap Scholen Ploegen Achtervolging, NK SPA, verreden.

Scholen die met hun team strijden om de felbegeerde Nederlandse titels. Mooie afvaarding van de Alphense scholen Scala College en CSG Groene Hart waren aanwezig op het ijs. Samen met 48 teams werd er flink gestreden, maar was er ook ontzettend veel plezier.

Zo stond ook Fleur Hartveld uit Rijnsaterwoude (Scala College 1) aan de start met haar twee Alphense teamgenoten, Mees Blaauw en Tygo Blom en wonnen zij de Nederlandse titel. Het geluk straalde van hun gezichten af en zij pakten spontaan de Nederlandse vlag om het met elkaar te vieren. Mees en Tygo zijn beiden lid van STC De Rijnstreek, schaats- en inlineskaten vereniging uit Alphen aan den Rijn.

Ook andere Alphense teams hebben mooie podiumplaatsen weten te pakken. Het Segbroek College (Den Haag) was overall oppermachtig na alle ritten, maar CSG Groene Hart uit Alphen aan den Rijn wist met hun team mooi het zilver te pakken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.