Voedselbank Alphen aan den Rijn

Alphense scholen doen mee aan kerstinzameling van de voedselbank

De dagelijkse kosten stijgen en steeds meer mensen krijgen het financieel moeilijk. Ook de Alphense voedselbank merkt dit. Om ook deze mensen fijne feestdagen te bezorgen organiseerde de voedselbank een inzamelingsactie in samenwerking met de Alphense scholen.

Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken organiseert vaker inzamelingsacties, bijvoorbeeld bij supermarkten. “De kerstactie is altijd onze laatste actie van het jaar, die plaatsvindt vlak voor onze kerstuitdeel aan onze klanten”, begint de organisatie. Tijdens deze actie leveren kinderen op school houdbare producten in, die de voedselbank aan het einde van de actie ophaalt.

Bewustwording armoede

“Enerzijds houden wij de actie om ook kinderen ervan bewust te maken dat anderen het soms minder goed hebben dan zij. Anderzijds willen wij de klanten van de voedselbank juist tijdens de feestdagen nog iets extra's kunnen geven”, zo laat de voedselbank weten. Op voorhand hadden scholen informatie gekregen over de stijging van de klanten en de afname van het voedselaanbod. “Door leraren en leraressen was duidelijk aandacht besteed aan het onderwerp armoede, want het aantal kratten dat wij ophaalden was ronduit geweldig”, vervolgt de organisatie.

De voedselbank heeft op de dag van de inzameling meerdere keren met twee grote bestelbussen door de gemeente gereden. Uiteindelijk zijn er wel 431 kratten houdbare producten ingezameld voor mensen die in armoede leven. “Kratten die veelal tot de rand toe gevuld waren (25-30 kilo per stuk)! Mede namens alle klanten van de voedselbank willen wij hierbij alle scholen hartelijk dankzeggen voor jullie medewerking en de geweldige opbrengst”, sluit de organisatie af.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.