Scala College

Alphense scholen gestart met online lessen: “Deze tijd stelt ons op ongekende wijze op de proef”

Lege gangen, lege aula’s en lege klaslokalen. Vanaf vandaag zijn alle basisscholen en middelbare scholen in Nederland dicht. Leerlingen krijgen weer online les. Het Alphense Scala College laat weten dat ze de komende weken vol vertrouwen tegemoet zien.

Tijdens de coronatoespraak van premier Rutte afgelopen maandagavond kondigde hij aan dat Nederland op slot gaat. Ook alle scholen kregen te horen dat zij vanaf woensdag de deuren moesten sluiten. Het wiel opnieuw uitvinden, zoals in het voorjaar voor veel scholen het geval was, is dit keer niet het geval. “Mede door onze ervaringen in de vorige periode van maart tot einde schooljaar, konden we snel schakelen”, zegt Ezra Meijer, vestigingsdirecteur van de Sacharovlaan.

Google Hangouts, Google Classroom en Zoom, het is een zomaar een greep uit alle digitale platformen die vrijwel onmisbaar zijn bij het online lesgeven. Voor leerlingen uit de onderbouw was in het voorjaar de stap naar online lesgeven minder groot dan voor bovenbouwleerlingen. Zij beschikten al over een eigen device en veel docenten werkten al met een digitale lesmethode. Maar gedurende de intelligente lockdown in het voorjaar hebben ook bovenbouwleerlingen en -docenten hun weg weten te vinden, iets wat nu goed van pas komt.

Op woensdagochtend werd op het Scala College dan ook gelijk gestart met het verzorgen van online lessen. “We zien het als onze verplichting richting leerlingen én ouders om zo goed mogelijk onderwijs te geven, of dat fysiek of online is. De tijd waarin we leven stelt ons allen op een ongekende wijze op de proef. Als school sluiten we een bijzonder jaar af in de wetenschap dat volgend jaar ook uitdagend begint. Als Scala College vinden wij het belangrijk om in deze onzekere tijden de leerlingen bij de les te houden.”

Het kabinet heeft voor sommige groepen leerlingen een uitzondering gemaakt. Zo mogen eindexamenleerlingen bijvoorbeeld nog wel naar school komen. Bij het Scala College wordt voor enkele examenleerlingen deze week in het kader van het afronden van hun profielwerkstuk en/of toetsen in overleg met docenten aparte afspraken gemaakt om beperkt nog wel op school te komen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.