Alphense scouts doen mee aan scoutingwedstrijden in Aerdenhout

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 april zullen, op kampeerterrein het Naaldenveld in de bossen van Aerdenhout, de Regionale Scouting Wedstrijden plaats vinden. Vanuit de gehele regio zullen driehonderdvijftig scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar in groepjes op het terrein kamperen en activiteiten ondernemen. Ook de leden van de scoutinggroepen Uithoek, Rheijnewoud en Scouting Alphen aan den Rijn zullen meedoen.

Hoofd programma Karin de Jong benadrukt het unieke karakter van dit evenement: "Al tientallen jaren is de ‘RSW’ een begrip bij scouts in de regio en is het evenement voortijdig uitverkocht. Niet zozeer door het competitieve element, maar vooral door het vooruitzicht van zelfstandig een weekend kamperen en plezier maken. Het voelt misschien een beetje als een kamp zonder hun vertrouwde begeleiding, en daarom is het vast ook zo populair."

Vrijwilligers

Gedurende het weekend zullen zo'n 150 vrijwilligers actief zijn om de activiteiten in goede banen te leiden, te jureren en ervoor te zorgen dat de kinderen op tijd in hun tent liggen. Het opzetten van de tenten en koken wordt volledig door de scouts zelf gedaan, waarbij ze punten kunnen verdienen. Daarnaast speelt ook een uitgebreid spellenparcours op zaterdag en de thema-aankleding die ze van tevoren maken en meenemen een rol.

Dit jaar staat het evenement in het teken van 'de Elementen uit Balans'. Binnen dit thema zullen de scouts deelnemen aan diverse uitdagende activiteiten, zoals kabelbanen, levend stratego en ingewikkelde speurtochten. Dit alles met als doel om op zondagmiddag te horen of ze bij de zes groepjes met de meeste punten horen, die zich vervolgens met het Pinksterweekend in Baarn mogen melden voor de landelijke wedstrijden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!