Ingezonden

Alphense Serena naar het WK Muay Thai en op het Jeugdjournaal

Serena Molenaar is pas 12 jaar oud, maar mag binnenkort al wel haar talent laten zien op het WK Muay Thai in Maleisië. Ze werd gescout voor het Nederlandse Muay Thai team en mag op een groot toernooi laten zien wat zij allemaal in huis heeft.

Serena traint al sinds ze 5 jaar oud is bij Allround Boxing. Ze is vier of vijf keer per week in de Alphense sportschool te vinden, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Op 18 augustus staat zij namelijk in de halve finale op het WK Muay Thai. Een droom die uitkomt. Om deze droom werkelijkheid te kunnen maken deed Allround Boxing een oproep om haar te sponsoren. En aan deze oproep is ruim gehoor gegeven.

Donderdagmiddag vertrekt ze samen met haar trainer Bjorn Hoogeveen naar Kuala Lumpur. Dat is een vliegreis van maar liefst 16 uur, en in totaal zullen ze zo’n 24 uur onderweg zijn. Gelukkig krijgt Serena bij aankomst eerst de kans om te wennen aan het tijdsverschil, de luchtvochtigheid, en de warmte. Na deze aanpassingsperiode begint de laatste voorbereidingsfase, en zullen in Maleisië de puntjes op de i gezet worden.

Op 18 augustus mag Serena gelijk uitkomen in de halve finale. En mocht ze deze winnen dan staat ze de 20e in de finale. Trainer Hoogeveen is er zeker van: “Zij pakt daar de wereldtitel!”.

“Ondanks dat ze pas 12 jaar oud is heeft ze veel ervaring. Ze traint al vanaf haar vijfde bij ons en ze heeft al vele wedstrijden gedaan. En nu is het tijd voor een stapje hoger”, vertelt Hoogeveen

Het WK Muay Thai wordt georganiseerd door de IFMA, en de beste jeugdvechters van de wereld komen daar samen. Maar het is niet alleen maar hard werken. Het toernooi, dat alleen voor jeugd is, wordt namelijk gehouden op een mega groot resort in Kuala Lumpur. “Het is echt een paradijs voor kinderen, ze hebben daar alles van schaatsbaan tot achtbaan. Zo hebben ze gelijk een soort vakantie.”

Ook buiten Alphen zijn de prestaties van Serena opgevallen. Vanavond om 19:00 uur zal de jonge Alphense te zien zijn in het NOS Jeugdjournaal.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits!