Josh Walet

Alphense Sinterklaasintocht in het centrum op 12 november

Sinterklaas en de Pieten gaan ook dit jaar niet aan Alphen aan den Rijn voorbij. Op zaterdag 12 november vindt de intocht plaats in het Alphense centrum.

Alphenaren kennen het beeld wel, een centrum dat vol staat met honderden kinderen en hun ouders die vol spanning wachten totdat Sinterklaas en de Pieten arriveren met de Pakjesboot. Ook dit jaar zullen het Rijnplein en de andere straten in het Alphense centrum weer vol staan met mensen.

De goedheiligman arriveert op zaterdag 12 november met Pakjesboot12 op het Rijnplein. Dit zal rond 11:30 uur zijn. Een uur daarvoor begint het programma al met muziek en entertainment op het Rijnplein. De uren na de aankomst van de goedheiligman zullen in het teken staan van het maken van een rondrit door het centrum. Verder zullen natuurlijk ook een podiumshow, muziek, optredens en demonstraties van verschillende sport- en dansverenigingen in het centrum niet ontbreken.

Pieten in het centrum

Ook in de weken na de intocht is in het Alphense centrum nog van alles te beleven rondom Sinterklaas. Op onderstaande momenten lopen er Pieten door het centrum. Daarnaast kun je meedoen aan een etalagespeurtocht en een fotowedstrijd. Wie goed zijn best doet, krijgt van Piet ook nog een leuk presentje.

Zaterdag 19 november 11:00-16:00
Zondag 27 november 13:00-16:00
Zondag 20 november 13:00-16:00
Woensdag 30 november 13:00-16:00
Woensdag 23 november 13:00-16:00
Zaterdag 3 december 11:00-16:00
Zaterdag 26 november 11:00-16:00


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.