Stichting Kolewa

Alphense Stichting Kolewa vraagt aandacht voor GivingTuesday

Dinsdag 29 november is het GivingTuesday. GivingTuesday is een wereldwijde dag van geven en goed doen. Stichting Kolewa wil op deze dinsdag “Het hart raken van de Alphenaren en hun motiveren een steentje bij te dragen aan de toekomst van jaarlijks 150 kinderen uit onder andere de Molukken en de Nusa Tenggara eilanden."

Stichting Kolewa is een kleinschalige stichting, opgericht door Syta Plantinga. De Stichting richt zich op kinderen en gezinnen die leven in de meest geïsoleerde en arme gebieden van Indonesië, waar andere hulporganisaties niet of nauwelijks komen. Deze gebieden zijn lastig bereikbaar. Heel veel gezinnen kunnen amper het hoofd boven water houden. Goede medische voorzieningen ontbreken evenals kennis over hygiëne, gezondheid, gezonde voeding, en geboortebeperking.

Samen met haar man Peter Veenstra werd Syta getroffen door de erbarmelijke omstandigheden die ze aantrof op verschillende eilanden zoals Rote, Flores en Sumbawa, maar ook in de binnenlanden van Bali. Vanaf 2009 gingen Syta en Peter samen aan de slag om kinderen met een fysieke handicap of beperking te helpen. ”We willen dat zij zo veel mogelijk kunnen opgroeien als ieder ander kind. Wij bieden hen hulp onderstaande medische problemen zoals Schisis (hazenlip op open gehemelte), brandwonden en andere aandoeningen zoals spina bifida, hydrocephalus of anus-atresie.”

GivingTuesday

Speciaal voor GivingTuesday vragen zij extra aandacht voor hun Stichting en de kinderen die zij helpen. “Iedereen heeft iets te geven en elke daad van vrijgevigheid telt. Iedereen heeft wel iets bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen als Elvano in het filmpje”.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.