Stichting Kolewa

Alphense Stichting Kolewa vraagt aandacht voor GivingTuesday

Dinsdag 29 november is het GivingTuesday. GivingTuesday is een wereldwijde dag van geven en goed doen. Stichting Kolewa wil op deze dinsdag “Het hart raken van de Alphenaren en hun motiveren een steentje bij te dragen aan de toekomst van jaarlijks 150 kinderen uit onder andere de Molukken en de Nusa Tenggara eilanden."

Stichting Kolewa is een kleinschalige stichting, opgericht door Syta Plantinga. De Stichting richt zich op kinderen en gezinnen die leven in de meest geïsoleerde en arme gebieden van Indonesië, waar andere hulporganisaties niet of nauwelijks komen. Deze gebieden zijn lastig bereikbaar. Heel veel gezinnen kunnen amper het hoofd boven water houden. Goede medische voorzieningen ontbreken evenals kennis over hygiëne, gezondheid, gezonde voeding, en geboortebeperking.

Samen met haar man Peter Veenstra werd Syta getroffen door de erbarmelijke omstandigheden die ze aantrof op verschillende eilanden zoals Rote, Flores en Sumbawa, maar ook in de binnenlanden van Bali. Vanaf 2009 gingen Syta en Peter samen aan de slag om kinderen met een fysieke handicap of beperking te helpen. ”We willen dat zij zo veel mogelijk kunnen opgroeien als ieder ander kind. Wij bieden hen hulp onderstaande medische problemen zoals Schisis (hazenlip op open gehemelte), brandwonden en andere aandoeningen zoals spina bifida, hydrocephalus of anus-atresie.”

GivingTuesday

Speciaal voor GivingTuesday vragen zij extra aandacht voor hun Stichting en de kinderen die zij helpen. “Iedereen heeft iets te geven en elke daad van vrijgevigheid telt. Iedereen heeft wel iets bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen als Elvano in het filmpje”.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.