Archieffoto

Alphense supermarkten doen opnieuw mee aan een voedselinzameling voor Oekraïne

Wil jij de Oekraïense bevolking helpen? Doe dan op 20 en 21 mei boodschappen bij de deelnemende supermarkten om voedsel te doneren.

De situatie in Oekraïne verslechtert snel en er is een grote behoefte aan voedsel. De organisaties Stichting SLIMM, Heart for Children of Ukraine en Svili Spravy en de burgemeesters van Rivne en Mikolajiv roepen op om voedsel in te zamelen voor zij die het nodig hebben in de getroffen gebieden.

Deelnemende supermarkte

In samenwerking met 21 supermarkten in de regio zal een grootschalige inzameling worden georganiseerd op 20 en 21 mei. De negen deelnemende supermarkten in de kern Alphen aan den Rijn zijn:

  • Albert Heijn Aarhof
  • Albert Heijn Ridderhof
  • Albert Heijn Herenhof
  • Aldi Ridderhof
  • Hoogvliet De Baronie
  • Hoogvliet Atlas
  • Hoogvliet Julianastraat
  • Hoogvliet Ridderhof
  • Jumbo Herenhof

Voor een volledig overzicht van de 21 deelnemende supermarkten in de regio, kijk hier.

Vrijwilligers

De vorige inzamelingsactie was een groot succes: tien supermarkten zorgden in totaal maar liefst voor zeventien ton gedoneerd voedsel. Voor de aankomende actie wordt verwacht dat er twee volle vrachtwagens met voedsel ingezameld worden.

“Voor deze actie zijn heel veel vrijwilligers nodig die de boodschappen aannemen bij de supermarkten en transporten naar ons inzamelpunt waar de voedselpakketten worden gemaakt en verstuurd”, aldus Nataliya Kornyeyeva (initiatiefneemster SLAVA UKRAINI) en Peter van Harskamp (voorzitter Stichting SLIMM).

Kijk op de website van Stichting SLIMM voor meer informatie en om je aan te melden als vrijwilliger.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen. 

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 10:19

Cultuurcoaches verbinden inwoners Alphen aan den Rijn

De cultuurcoaches van Parkvilla en Kwadraad maatschappelijk werk hebben de handen ineen geslagen om samen het project ‘Mijn Beeldende Ik’ te ontwikkelen. In vier creatieve workshops beeldende vorming zijn deelnemers aan de slag gegaan met het thema zelfbeeld.