Links Sylvie, met daarnaast haar vader en zus

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Het leven van de 26-jarige Sylvie veranderde drastisch in juli 2023 toen ze ontdekte dat haar rechterbeen verlamd was. Deze schokkende ontdekking leidde uiteindelijk tot de diagnose Multiple Sclerose (MS). Nu, bijna een jaar later, stond Sylvie voor een nieuwe uitdaging: het beklimmen van de beroemde Mont Ventoux om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte. Lees hier meer over haar verhaal.

Dankbaarheid

"Ik heb zelf de eerste en laatste vier kilometer meegelopen en merkte bij de laatste twee kilometer (ondanks de tussentijdse rust) erge vermoeidheid en ik kon mijn rechterbeen niet meer optillen." Haar vader, zusje en neef hebben uiteindelijk de hele route gelopen en samen bereikten ze rond 12:00 uur de top. "Zonder jullie hadden we dit niet kunnen doen", zegt Sylvie dankbaar tegen alle supporters en sponsoren. "Mocht je nog willen doneren, dan is dat mogelijk via deze link."

Een dag na de klim vertelde Sylvie ons dat het goed met haar gaat. "De tocht was zwaar, mooi en emotioneel tegelijk, maar het was het allemaal waard! Ik had enorm veel steun aan mijn naasten en ze hielden ten alle tijden rekening met mij. Verder was er veel support van overige familie en als verrassing liepen zij de laatste meters mee over de finish. Ik ben dan ook supertrots op iedereen." Sylvie en haar familie blijven nog een week in de buurt van de Mont Ventoux om bij te komen van de zware klim.

Klimmen tegen MS

Het evenement, genaamd ‘Klimmen tegen MS’, bracht 482 teams uit Nederland en België bijeen om de ‘kale berg’ te bedwingen, te voet, rennend of op skeelers. Sylvie’s doel was om €10.000 op te halen voor het Nationaal MS Fonds, en dat doel is inmiddels overtroffen met een totaal van €11.065. "En er kan nog meer bij," voegt Sylvie toe.

Doneer hier


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.