Pixabay

Alphense teamleider veroordeeld tot taakstraf voor ontucht met minderjarige vakkenvulster

Een 32-jarige teamleider van een supermarkt in de Alphense regio werd ruim twee weken geleden voor de rechter gebracht, beschuldigd van seksueel misbruik van een 16-jarige vakkenvuller. Na een uitspraak deze week is de man veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur, wat aanzienlijk lager is dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De officier van justitie vroeg twee weken geleden om een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een werkstraf van honderd uur. Het OM suggereerde dat er sprake was van verdergaande ontuchtige handelingen. Echter, de rechtbank oordeelde dat deze beschuldigingen niet afdoende bewezen konden worden. De rechter benadrukte dat de bewijslast gebonden was aan de tekst van de tenlastelegging. Hierdoor werd de verdachte vrijgesproken van de zwaarste aanklachten. Daardoor hoefde hij ook geen smartengeldclaim van 5000 euro te betalen.

De veroordeelde, Michael de J., ontkende alle beschuldigingen tegenover de rechtbank, inclusief de feiten waarvoor hij uiteindelijk veroordeeld werd. Hij hield vol dat hij slechts normaal collegiaal gedrag vertoonde. Echter, verklaringen van een collega en een belastend excuus-appje van de verdachte aan het meisje dienden als bewijs, samen met de gedetailleerde en betrouwbaar overkomende verklaring van de aangeefster.

De rechter merkte op dat gezien de rol van de verdachte als teamleider er sprake was van een feitelijke gezagsverhouding. "De handelingen vonden plaats tegen de wil van het slachtoffer, versterkt door het leeftijdsverschil en het overwicht van de verdachte. Dit maakte het zeer moeilijk voor het meisje om weerstand te bieden", aldus de rechtbank.

Lees hier een eerder artikel over deze zaak.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 16:49

Brasserie De Alphense Burgemeester opent haar vernieuwde deuren na grote make-over

Na anderhalve week van hard werken en een intensief verbouwen, is het moment eindelijk daar: Brasserie De Alphense Burgemeester onthult haar gloednieuwe uitstraling. Het restaurant, gevestigd in de Julianastraat, heeft een complete make-over ondergaan, van boven tot beneden. Ze openden gisteravond 27 februari om 17:00 haar deuren.

Horeca gisteren 15:34

Restaurant De Lelie staat na ruim 30 jaar te koop

In 1994 opende Alphenaar Alex van der Linden, samen met zijn compagnon Bart van Leeuwen, de deuren van Restaurant De Lelie, gelegen naast het Europapark. Wat ooit begon als een bescheiden theehuis, groeide al snel uit tot een volwaardig restaurant, geliefd bij velen in de regio. Na ruim 33 jaar zijn de twee eigenaren klaar om het stokje door te geven aan de opvolger. 

20 van Alphen gisteren 14:21

Ontdek de FunRun: een avond vol plezier vóór de 20 van Alphen!

Ben je op zondag 3 maart verhinderd en kun je niet meedoen aan de 20 van Alphen? Of zoek je gewoon een leuke opwarmer voor het grote evenement? Voor het eerst in de geschiedenis van de 20 van Alphen wordt er een speciaal event georganiseerd op de avond voorafgaand aan de hoofdwedstrijd: de FunRun. 

Advertorial Overige gisteren 13:05

Buurthuis AquaRijn heeft lentekriebels

Buurtband Ridderveld is in oprichting. Elke donderdag vanaf 7 maart, 15:30 tot 17:00 uur is er een repetitie. De Buurtband zoekt nog leden. Muzikale ervaring is niet nodig maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn ook zeer welkom. Al op woensdag 15 mei kan de band voor het eerst optreden: op het wijkfeest Ridderveld. Meedoen? Geef je nu op of kom gewoon even kijken bij een repetitie.

Calamiteiten gisteren 12:57

Wasdroger vliegt in brand in de Quadriviumlaan

Op woensdagmiddag is er een wasdroger in brand gevlogen in de Quadriviumlaan in Alphen aan den Rijn. Dankzij een snelle reactie van de bewoner en behulpzame werklui in de straat werd een grotere brand voorkomen.

Politie en handhaving gisteren 11:52

Man gearresteerd met pepperspray en vleesmes op de N11

Afgelopen weekend kwam de Alphense politie in actie na een melding over een man die op de N11 zou lopen. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze voertuig zonder bestuurder aan.