Google Street View

Alphense vestiging van Volvo gaat verhuizen naar de Flemingweg

Hooftman Volvo gaat binnen Alphen aan den Rijn verhuizen. De nieuwe locatie is een kavel ter hoogte van de Flemingweg 16. Omdat deze grond van de gemeente is, levert dit de gemeente een flinke som geld op.

Op dit moment huurt Hooftman Volvo een pand aan de Willem de Zwijgerlaan in het centrum van Alphen aan den Rijn. Maar de mogelijkheden op deze locatie passen niet bij de verplichtingen en visie van het bedrijf. Daarom wil de dealer de bedrijfsactiviteiten op een andere locatie voortzetten. De circa 6.008 m2 grote kavel bij de N11 en de Leidse Schouw voldoet volgens Hooftman Volvo aan al hun wensen, vereisten en ambities.

De gemeente ziet de verhuizing van Hooftman Volvo wel zitten. Zij ziet namelijk ook mogelijkheden om het gebied aan de Willem de Zwijgerlaan te herontwikkelen richting woningbouw en om een compact stadshart te bevorderen. De verkoop levert een flinke som geld op voor de gemeente. Hooftman Volvo koopt de kavel langs de N11 namelijk voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen. Dit bedrag is voor het realiseren van een nieuwbouwlocatie voor het vestigen van Volvo Hooftman en bijbehorende mobiliteitscentrum en bedrijfsverzamelpand.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:32

Alphen werkt mee aan landelijk onderzoek naar winkelgedrag

De gemeente Alphen aan den Rijn doet mee aan een grootschalig landelijk onderzoek naar winkelcentra in de maand oktober. Dit gebeurt door straatenquêtes in het Stadshart en door het invullen van vragenlijsten. "We willen graag meer objectieve inzichten in het gebruik van winkelcentra", geeft wethouder Gerard van As als reden.

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.