Google Street View

Alphense vestiging van Volvo gaat verhuizen naar de Flemingweg

Hooftman Volvo gaat binnen Alphen aan den Rijn verhuizen. De nieuwe locatie is een kavel ter hoogte van de Flemingweg 16. Omdat deze grond van de gemeente is, levert dit de gemeente een flinke som geld op.

Op dit moment huurt Hooftman Volvo een pand aan de Willem de Zwijgerlaan in het centrum van Alphen aan den Rijn. Maar de mogelijkheden op deze locatie passen niet bij de verplichtingen en visie van het bedrijf. Daarom wil de dealer de bedrijfsactiviteiten op een andere locatie voortzetten. De circa 6.008 m2 grote kavel bij de N11 en de Leidse Schouw voldoet volgens Hooftman Volvo aan al hun wensen, vereisten en ambities.

De gemeente ziet de verhuizing van Hooftman Volvo wel zitten. Zij ziet namelijk ook mogelijkheden om het gebied aan de Willem de Zwijgerlaan te herontwikkelen richting woningbouw en om een compact stadshart te bevorderen. De verkoop levert een flinke som geld op voor de gemeente. Hooftman Volvo koopt de kavel langs de N11 namelijk voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen. Dit bedrag is voor het realiseren van een nieuwbouwlocatie voor het vestigen van Volvo Hooftman en bijbehorende mobiliteitscentrum en bedrijfsverzamelpand.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.