Samen.PL

Alphense videograaf zet Alphen op de kaart in nieuwe Poolse serie

Al een aantal jaar is de Alphense videograaf Edmund Piunow actief in binnen- en buitenland. Nu is hij betrokken bij een nieuwe Pools-Nederlandse komedie, waar hij cameraregisseur is en de montage op zich neemt. En er is ook een rol weggelegd voor Alphen aan den Rijn.

In de Pools-Nederlandse komedie Samen.PL komen op satirische wijze de culturele verschillen tussen Polen en Nederland aan bod. Het hoofdpersonage, Jadzia, gaat na haar studie bij een beroemd reclamebureau werken in het bruisende Amsterdam. Daar woont ze samen met stylist Philippe. In de eerste aflevering van de serie besluit Jadzia om haar ouders uit te nodigen om het mooie Nederland te laten zien en om haar verloofde Jeroen aan hen voor te stellen.

Daar is waar Alphen om te hoek komt kijken. Amsterdam is de plek waar de serie zich afspeelt, maar de zonnige buiten beelden zijn in Alphen gefilmd. Zo komen onder andere het Rijnplein, de Adventskerk, het Oude Raadhuis, de woningen bij De Baronie en de Alphense Brug voorbij. “Alphen heeft een prachtige omgeving, dus het leek me erg leuk om beelden daarvan in de serie te verwerken. Extra leuk natuurlijk omdat ik zelf in Alphen woon”, vertelt Edmund Piunow.

De eerste aflevering van de serie werd een paar weken terug al als pilot getoond in Pathé Tilburg. Sinds kort is de twintig minuten durende aflevering ook op YouTube te zien. De teller staat inmiddels al op ruim 20.000 views. Maar de ambities van de cast en crew gaan verder dan dat. “Het is gefilmd als een echte Netflix serie. Als het uiteindelijk ook op Netflix zou kunnen komen te staan zou dat heel gaaf zijn. Dus daar gaan we voor!” 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.