Algemeen

Alphense vluchteling in gastgezin na zelfmoordpoging

Een vluchteling uit de noodopvang in Alphen aan den Rijn is opgevangen in een gastgezin in Amsterdam. De vluchteling deed vorige week een zelfmoordpoging vanwege de aanhoudende discriminatie vanwege zijn seksuele geaardheid.

De homoseksuele Syriër is één van de tien vluchtelingen die vorige maand in hongerstaking gingen, zo meldt LGBT Asylum Support, een organisatie voor LHBT-vluchtelingen (lesbisch, homo, biseksueel en transgender). De groep zou worden lastiggevallen, geïntimideerd, geslagen en zelfs worden aangerand door andere vluchtelingen vanwege hun seksuele geaardheid. Hun eis was een veilig opvangplek voor LHBT-vluchtelingen.

LGBT Asylum Support heeft de man met de hulp van Stichting Secret Garden ondergebracht bij een gastgezin in Amsterdam.

Noodklok
LGBT Asylum Support meldt dat deze poging binnen een maand tijd de tweede poging tot zelfmoord is van een LHBT-vluchteling in een noodopvang en is het tijd om de noodklok te luiden. LGBT Asylum Support pleit al langer voor de opvang van LHBT-vluchtelingen in safe houses als oplossing.

LGBT Asylum support luidt de noodklok: binnen één maand doen twee LHBT asielzoekers een poging tot zelfmoord....

Posted by LGBT Asylum Support on donderdag 31 december 2015

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.