Uit archief - Alphens EV

Alphense Voedselbank helpt ouderen in armoede met Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes van Armoedefonds

De voedselbank heeft Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes uitgedeeld aan haar oudere klanten. 

In Nederland leven naar schatting ruim 400.000 ouderen rond het sociaal minimum. Met de steunpakketjes, die verkregen worden via het Armoedefonds, steken hulporganisaties de ouderen deze winter een hart onder de riem. “De impact van armoede op ouderen is extra groot, omdat zij nauwelijks zicht hebben op financiële verbetering en een sociale kring van familie en vrienden vaak ontbreekt”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds.

“Het is fijn dat wij, naast uiteraard onze wekelijkse ruime voedselpakketten, nu ook eens iets extra’s kunnen uitdelen aan de ouderen”, aldus René de Jong van Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken. “Met enige regelmaat hebben wij leuke dingen voor (gezinnen met) kinderen, nu kunnen wij ook de ouderen een klein steuntje in de rug geven, met een AH cadeaubon, een Etos cadeuabon en wat andere, kleinere artikelen.”

Het Armoedefonds ziet dat de groep ouderen die financieel in de knel komt steeds groter wordt. De stijgende prijzen voor energie en levensmiddelen spelen hierbij een rol. In totaal gaat het Armoedefonds met behulp van 160 lokale hulporganisaties in Nederland deze winter 7.500 steunpakketten uitdelen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Sport vandaag 09:26

Diede de Groot wint voor de vijfde keer Australian Open

Diede de Groot (26 jaar), rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot in Alphen, heeft haar zeventiende Grand Slam gewonnen. In de finale van de Australian Open speelde De Groot tegen de Japanse Yui Kamiji.