Alphense Voedselbank verhuist naar Briljantstraat

Door de komst van Kassem Gym is de Alphense Voedselbank haar uitdeelpunt in de wijk Ridderveld kwijt. Nu het voormalige pand van Het Kasteel is verkocht, krijgt de Voedselbank vanaf eind oktober haar uitdeelpunt in de voormalige school aan de Briljantstraat.

"Het is zeker geen definitieve locatie", aldus wethouder Gerard van As. Hij is in gesprek met de Voedselbank over een permanent onderkomen. Daar moeten zowel het uitdeelpunt dat nu aan de Concertweg in Alphen-Stad zit, als de opslag die nu in Ter Aar zit, ondergebracht kunnen worden. Voorlopig wordt echter tijdelijk de voormalige school aan de Briljantstraat/Parelstraat als uitdeelpunt betrokken. Voordat de Voedselbank erin kan, wordt de voormalige school licht verbouwd.

Kassem Gym heeft het hele pand Concertweg 1 aangekocht, zowel de sportschool als het wijkcentrum blijven huurder. Tot eind oktober blijft de Voedselbank gebruikmaken van het voormalige Kasteel aan de Concertweg.

Op de foto: de opslag van de Voedselbank in Ter Aar met coördinator René de Jong.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gezondheid en welzijn gisteren 14:57

Gemeente organiseert De dag van de Jeugdhulp

Vanaf 2024 gaan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop de jeugdhulp gezamenlijk organiseren. Op donderdag 1 december organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn ‘De dag van de Jeugdhulp’.

Theater gisteren 14:05

Leerlingen Scala schitteren in het Castellum

Op donderdag 24 november maakten leerlingen van het Scala College in een zo goed als uitverkochte theaterzaal in het Castellum veel indruk met het jaarlijks georganiseerde ‘Scala On Stage’. De bezoekers kregen een show voorgeschoteld met zang, dans, muziek en cabaret van een hoog niveau.

Coronel Dakar 2023 gisteren 12:39

Coronel Dakar Team met “The Desert Lion” naar Dakar Rally 2023

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen. Vanuit Huizen wordt “The Desert Lion”, de auto waarmee de broers op 31 december aanstaande tijdens de Dakar Rally van start gaan, naar het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet gereden, vanwaar het transport naar Saoedi-Arabië voor de rally deze week vertrekt.