Alphense Voedselbank verhuist naar Briljantstraat

Door de komst van Kassem Gym is de Alphense Voedselbank haar uitdeelpunt in de wijk Ridderveld kwijt. Nu het voormalige pand van Het Kasteel is verkocht, krijgt de Voedselbank vanaf eind oktober haar uitdeelpunt in de voormalige school aan de Briljantstraat.

"Het is zeker geen definitieve locatie", aldus wethouder Gerard van As. Hij is in gesprek met de Voedselbank over een permanent onderkomen. Daar moeten zowel het uitdeelpunt dat nu aan de Concertweg in Alphen-Stad zit, als de opslag die nu in Ter Aar zit, ondergebracht kunnen worden. Voorlopig wordt echter tijdelijk de voormalige school aan de Briljantstraat/Parelstraat als uitdeelpunt betrokken. Voordat de Voedselbank erin kan, wordt de voormalige school licht verbouwd.

Kassem Gym heeft het hele pand Concertweg 1 aangekocht, zowel de sportschool als het wijkcentrum blijven huurder. Tot eind oktober blijft de Voedselbank gebruikmaken van het voormalige Kasteel aan de Concertweg.

Op de foto: de opslag van de Voedselbank in Ter Aar met coördinator René de Jong.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Sport vandaag 08:09

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.