Josh Walet
Blog Sport

Alphense voetbalclubs komen dit weekend weer in actie

ARC krijgt zaterdag bezoek van Rijsoord. Normaal gesproken heeft de Racing er na dat duel drie punten bij.

Rijsoord heeft namelijk nog geen punt behaald en heeft een doelsaldo van 5-17. ARC zelf is inmiddels afgezakt naar plaats 10 met 12 punten en een doelsaldo van 11-11. Wat plaatsen klimmen moet dus mogelijk zijn.

In Aarlanderveen wordt het zaterdag druk. Veel voetballiefhebbers gaan ongetwijfeld kijken naar het duel tegen Alphia. Als Alphia wil aanhaken zal gewonnen moeten worden. Het team van Marcel Vondeling staat vierde. Aarlanderveen is de nummer 2 van 3A met slechts een punt achterstand op FC Oudewater.

Het zaterdagteam van Alphense Boys ontvangt het Bodegraafse ROHDA’76, met zeven punten een aardige middenmoter. Dat geldt voor de equipe van Ronald Martin bepaald niet. De teller staat nog op nul. Het doelsaldo is ook niet om vrolijk van te worden: 2-24.

AVV Alphen gaat zondag in Den Haag voetballen tegen SVH dat vijfde staat en ongeveer net zo wisselvallig speelt als Alphen. Zo werd er door die club al een keer met 5-1 verloren, maar ook een keer met 7-1 gewonnen. Alphen zelf neemt de tiende plaats in op de ranglijst van 3A. In deze gekke klasse werd in 29 wedstrijden al 133 keer gescoord.
Overigens staat vast dat AVV Alphen volgend seizoen op zaterdag in de derde klasse gaat uitkomen. Degraderen uit de zondagse derde klasse is namelijk niet mogelijk. Volgend seizoen zal er namelijk op zondag in het district West 2 geen vierde klasse meer zijn. Die is er nu nog wel, maar kan niet serieus genomen worden. In 4A acteren namelijk slechts drie clubs. Te gek voor woorden, maar wel waar.

Het zondagteam van Alphense Boys hoeft opnieuw niet in actie te komen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.