Pixabay

Alphense voetballer Adekanye geeft ADO Den Haag laatste sprankje hoop in degradatiestrijd

Het is bloedstollend spannend in de onderste regionen van de Eredivisie. ADO Den Haag was al dood en begraven, maar door twee overwinningen op rij is er nog een beetje hoop. Alphenaar Bobby Adekanye was afgelopen zondag belangrijk. Hij maakte de enige treffer in het duel met PEC Zwolle. 

Door het gewonnen duel tegen PEC Zwolle, is de spanning weer terug in de staart van de competitie. Dankzij een vroege treffer van de 21-jarige vleugelaanvaller, gingen de drie punten mee naar Den Haag. De Alphenaar ontving de bal aan de rechterkant, vervolgens dribbelde hij naar binnen en schoot hij de bal in de lange hoek. PEC-keeper Mous had het nakijken. 

In de winterstop haalde de club uit de hofstad tal van spelers om ADO Den Haag uit het slop te trekken. Bobby Adekanye kwam in januari over van Lazio Roma voor de rest van het seizoen. Tot op heden was dit avontuur nog weinig succesvol. Met nog twee speelrondes te gaan, bungelt de club onderaan de ranglijst en vechten zij voor handhaving. Door de gewonnen wedstrijd is er nog een beetje hoop voor ADO. Met een verschil van slechts twee punten om niet direct te degraderen, ligt er een mooie voetbalweek in het verschiet.  

 

Plek 

Team 

Aantal wedstrijden 

Winst 

Gelijk 

Verlies 

Doelsaldo 

Punten 

14. 

RKC Waalwijk 

32 

17 

-20 

27 

15. 

Willem II 

32 

19 

-32 

25 

16. 

FC Emmen 

32 

18 

-34 

24 

17. 

VVV-Venlo 

32 

21 

-42 

23 

18. 

ADO Den Haag 

32 

10 

18 

-43 

22 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Tien jaar Alphens vandaag 09:00

Met trots presenteren wij: het nieuwe logo van Alphens.nl

Een 10-jarig jubileum moet gevierd worden. Dat doen we niet alleen met toffe winacties, maar ook met iets nieuws. We voeren geen grote veranderingen door op de website, maar ons logo heeft wel een opfrisbeurt gekregen. 

Evenementen gisteren 17:58

Het VakantieSpel blijft populair: "We zijn erg blij met de grote belangstelling"

Het VakantieSpel is onverminderd populair. Na de Thuiseditie van vorig jaar was het voor de organisatie afwachten of het Alphense publiek zijn weg weer kon vinden naar het evenement. Bij het openen van de inschrijvingen afgelopen zaterdag, waren er al veel ouders snel bij om als eerste een deelnemersplek te bemachtigen.