Alphense vrachtwagenchauffeur Tommy Heineman wint TVM award voor heldhaftige actie

Tommy Heineman (28) heeft de TVM Award Ridder van 2020 gewonnen. Dit heeft alles te maken met de heldendaad die hij begin dit jaar verrichte op de A28 bij Leusden. Zelf is Tommy meer bescheiden over zijn handeling, zo liet hij in februari weten in een interview met Alphens.nl: "Ik voel me geen held."

De Alphense vrachtwagenchauffeur, werkzaam voor transportbedrijf Blom & Zn Zwammerdam BV, kreeg de titel voor de heldendaad die hij eerder dit jaar op de A28 bij Leusden verrichtte. Toen hij zag dat een oudere bestuurster van een slingerende auto onwel was geworden en met haar hoofd over het stuur in, greep hij in door zijn vrachtwagen met beleid tegen de vangrail te duwen. Hierdoor kon de auto tot stilstand komen en konden hulpdiensten hulp verlenen aan de vrouw.

Heldendaad

Vanwege deze actie werd Heineman genomineerd voor de TVM Award Ridder 2020. Dit is een prijs die bestemd is voor een vrachtwagenchauffeur (m/v) die iets bijzonders heeft gepresteerd op het gebied van verkeersveiligheid. Deze prijs kreeg hij recentelijk overhandigd van Hélène Hendriks, ambassadrice van de TVM Awards.

Zelf is Tommy bescheiden, zoals hij ook was tijdens het interview in februari. Samen met mede-Alphenaar Mark Vollbregt, die ook betrokken was bij het ongeluk, deed hij toen zijn verhaal. “Allemaal leuk en aardig, maar ik voel me zeker geen held”, vertelde hij toen. “Natuurlijk is het fijn om waardering te krijgen voor wat je hebt gedaan, maar ik wil niet met de eer strijken.”

Voor de jury, die dit jaar bestond uit vijf beroepschauffeurs en voorzitter Fred Teeven (voormalig politicus en tegenwoordig parttime buschauffeur), was de daad van de Alphenaar echter genoeg om hem te belonen met een award. Teeven: “Tommy heeft door zijn kordate ingrijpen een ongeval voorkomen. Mogelijk heeft hij zelfs levens gered, als je bedenkt wat er had kunnen gebeuren als hij niks had gedaan.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.