Wijkagenten Alphen Noord

Alphense wijkagenten geven geslaagde presentatie over veiligheid in de buurt

Hoe veilig is de buurt en het huis waarin je woont? Daar hebben Alphense wijkagenten afgelopen vrijdag een presentatie over gegeven in zalencentrum De Bron. De presentatie werd gegeven aan seniorenleden van het FNV.

Afgelopen vrijdag 24 maart werden de wijkagenten van Alphen Noord uitgenodigd door de FNV voor een presentatie. De FNV had deze presentatie georganiseerd voor hun oudste leden. “Totaal zijn er 75 enthousiaste senioren gekomen”, laten de wijkagenten weten.

Tijdens de presentatie werden er door de wijkagenten verschillende tips gegeven over hoe de veiligheid in en rondom de buurt verbeterd kan worden. Hierbij kwamen een aantal onderwerpen extra aan bod. Er werd vooral benadrukt dat sociale controle, zoals burenhulp, belangrijk is bij het verbeteren van veiligheid. “Het zijn de ogen en oren in de wijk”, aldus de wijkagenten. Als tip werd het plaatsen van een ringbeurbel/camera’s gegeven.

Ook werd tijdens de presentatie benadrukt dat er direct meldingen moeten worden gemaakt als er verdachte situaties of strafbare feiten worden gepleegd. Het verschil tussen 112 en 09008844 is daarbij door de wijkagenten uitgelegd.

Babbeltrucs en bankfraude

“Natuurlijk kwamen er ook vragen die betrekking hadden op babbeltrucs en bankfraude zaken”, beginnen de wijkagenten. “Helaas konden wij hier niet te diep op ingaan in verband met te weinig tijd.” Omdat dit volgens de wijkagenten wel een serieus en actueel onderwerp is gaan ze daar op verschillende locaties in gemeente Alphen aan den Rijn nog een presentatie over geven. Hiervoor zijn er al diverse momenten ingepland.

“Al met al een geslaagde presentatie met heel veel interactie”, aldus de wijkagenten


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.