Advertorial Politiek

Alphense winkels trekken weinig bezoekers van buiten

Het Alphense stadshart is niet bepaald in trek in de regio en daarbuiten. De aantrekkelijkheid is duidelijk lager dan bij vergelijkbare steden. Dat er nog volop gebouwd wordt, is daarvoor wellicht een verklaring.

Er komen nauwelijks klanten naar het Alphense stadshart vanuit het verzorgingsgebied. Dit is een zone van buurgemeenten waarvan normaliter verwacht wordt dat een deel van de inwoners hier komt winkelen. De score is dat slechts 10 procent hier winkelt. Inwoners van de buurgemeenten gaan naar Leiden, Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam.
Alphenaren zelf weten de weg aanzienlijk beter te vinden. Ongeveer 40 procent van de inwoners van de gemeente gaat eens per week of per maand 'naar het dorp'. Dat blijkt uit het onderzoek Nulmeting Citymarketing door dr. Erik Braun.

Dat er relatief zo weinig mensen in het Alphense stadshart komen winkelen is een afwijkend resultaat. In andere steden ligt de score hoger. Wethouder Gerard van As denkt dat het feit dat er voortdurend gesloopt en gebouwd wordt de oorzaak is. Braun bevestigt dat dat heel goed zou kunnen: "Een stadshart in ontwikkeling is minder aantrekkelijk dan normaal. Concurreren kan pas als de binnenstad klaar is. Maar, een score van 10 procent is wel heel erg laag."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.