Josh Walet

Alphense zendmast blauw en geel verlicht voor Alphen Samen Sterk

Zaterdagavond 8 mei is de Alphense zendmast verlicht voor Alphen Samen Sterk, de kledingactie die in het leven is geroepen om de door corona getroffen Alphense horecagelegenheden te steunen. De zendmast zal verlicht zijn in de kleuren blauw en geel, de kleuren van Alphen Samen Sterk.

Alphen heeft een eigen kledinglijn, speciaal voor de Alphense horecagelegenheden. De kledinglijn bestaat uit hoodies en T-shirts, waarbij € 12,50 netto per verkocht item ten goede komt aan de favoriete horecagelegenheid van de koper. Het initiatief voor deze actie komt van Evon Zevenbergen, in samenwerking met de Vereniging Ondernemers Centrum Alphen (VOC), Alphen Marketing en Gemeente Alphen aan den Rijn.

‘’De afgelopen maanden waren een rollercoaster voor ondernemers in de horeca. Ondanks het voorzichtige perspectief is deze branche keihard getroffen. Het zwaarste zal nog komen wanneer alle uitgestelde betalingen aan belastingen en leveranciers weer opgepakt zullen moeten worden. Daarom hebben we met elkaar de handen ineen geslagen en besloten dat er iets moest gebeuren. Niks doen was in onze ogen geen optie’’, liet initiatiefnemer Zevenbergen eerder weten.

Meer weten? Hier lees je meer over de kledingactie.

Zendmast

De basiskleur van de zendmast is wit / groen / wit, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als middelpunt van het Groene Hart van Holland. Met het lichtschema wordt ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen, bijvoorbeeld carnaval, Kerst en Sinterklaas. Kijk op AlphenLinkt.nl voor het volledige overzicht.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:47

Het nieuws van week 24 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van de samenwerking tussen Alphen en Vrij & Blij en de politie die actief flyert om het aantal fietsendiefstallen te verminderen, tot aan de ingetrokken waarschuwing bij de Zegerplas en een industriebrand. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 14:38

Met voorrang naar een gelijkvloerse woning

Ben je 50 jaar of ouder en zijn jouw kinderen de deur uit? Woon je in een eengezinswoning van Woonforte? Speciaal voor huurders die willen overstappen van een eengezinswoning naar een gelijkvloerse woning is er het project Passend (t)huis.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur gisteren 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.