Kaju Putih

Alphense zendmast twee dagen verlicht voor herdenking aankomst eerste generatie Molukkers

Zaterdag 24 en zondag 25 april is de Alphense zendmast verlicht ter herdenking aan de aankomst van de eerste generatie Molukkers in 1951. De zendmast zal verlicht zijn in de Molukse vierkleur: blauw, wit, groen en rood.

Het Molukse wijkcentrum Kaju Putih herdenkt de dag dat de Republik Maluku Selatan (Republiek der Zuid-Molukken) op 25 april 1950 te Ambon is geproclameerd. Daarnaast is het dit jaar 70 jaar geleden dat de eerste generatie Molukse KNIL-militairen met hun gezinnen in Nederland zijn aangekomen. Wijkcentrum Kaju Putih wil, door middel van de Alphense zendmast, hun solidariteit tonen naar de eerste generatie Molukkers en de strijd die gevoerd wordt op de Molukken.

De herdenking tijdens een pandemie is anders dan voorgaande jaren. Ook vorig jaar herdacht de Alphense Molukse gemeenschap de proclamatie op een gepaste wijze. Normaal gaat de herdenking gepaard met vele activiteiten, maar toen werd alleen de vlaghijsing ceremonie gehouden met een beperkt aantal mensen.

Zendmast

De basiskleur van de zendmast is wit / groen / wit, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als middelpunt van het Groene Hart van Holland. Met het lichtschema wordt ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen, bijvoorbeeld carnaval, Kerst en Sinterklaas. Kijk op AlphenLinkt.nl voor het volledige overzicht.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.