Alphense zendmast vanavond verlicht voor Bakkerij Visser

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smitreikt zaterdag 7 september een predicaat Hofleverancier uit aan Bakkerij Visser, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Eimert Visser, directeur van Bakkerij Visser, zal de oorkonde in ontvangst nemen. Evenals de CvdK zal burgemeester van Alphen aan den Rijn, Liesbeth Spies een toespraak verzorgen. Vanavond wordt ook de Alphense zendmast feestelijk verlicht. 

De toren wordt van zaterdag op zondagnacht geel gekleurd. Een koninklijk kleurtje dus en tevens de basiskleur van Bakkerij Visser. De bakkerij is opgericht in 1919 en sindsdien uitgegroeid van een bakker aan huis naar een bedrijf, dat brood bakt voor o.a. 95 Jumbo supermarkten, gesitueerd tussen Texel en Rotterdam.

100 jaar Visser
in 1919 begon de bakker met 1.260 broden per week, anno 2019 zijn dat er 265.000. Het 100 jarige bedrijf is enorm gegroeid maar nog steeds zijn het Visser-telgen, de vierde generatie inmiddels, die de onderneming leiden. Ook de vijfde generatie, Patrick en Erik van Klaveren zonen van Simone en Ruud werken inmiddels in de grote productie bakkerij. Elke dag vers, dat is waar het familiebedrijf al 100 jaar voor staat. Tevens ontwikkelt Bakkerij Visser haar producten en productielijnen voortdurend innovatief en duurzaam verder en brengt geregeld nieuwe broodsoorten en broodgerelateerde producten op de markt.

Alphen aan den Rijn
Al vanaf het allereerste begin bakte Bakkerij Visser haar brood in Alphen aan den Rijn. Daarom wilde de familie Visser haar jubileum graag vieren met de Alphenaar. Omdat de jeugd de toekomst heeft, wilde zij vooral hen erbij betrekken. De bakkerij sponsorde het NK Atletiek voor junioren bij de Alphense Atletiekvereniging ’36 (AAV’36) eind juni dit jaar. Daarnaast organiseerde de bakkerij een scholenactie, waarbij alle basisscholen uit gemeente Alphen aan den Rijn ideeën mochten aandragen voor een nieuw “tussendoorbroodje”. Hieruit zijn drie broodjes gekozen, die Visser in de zomervakantie doorontwikkelde tot een eindproduct. Het winnende broodje wordt bekendgemaakt op het jubileumfeest van 7 september. Vervolgens gaan veel Alphense basisscholen de top 3-broodjes verkopen. De opbrengst mogen zij besteden aan buitenspelmaterialen. Bakkerij Visser zal alle verkochte broodjes door de deelnemende scholen gratis bakken.

Zendmast
Met het lichtschema van de Alphense zendmast wordt ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen, bijvoorbeeld het Vakantiespel, Carnaval, Kerst, Sinterklaas en nu dus het 100-jarig bestaan van de bakkerij. De basiskleur van de zendmast is wit / groen / wit, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als middelpunt van het Groene Hart. Meer informatie over de zendmast en het lichtschema is hier te lezen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.