Alphense zendmast vanavond verlicht voor Bakkerij Visser

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smitreikt zaterdag 7 september een predicaat Hofleverancier uit aan Bakkerij Visser, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Eimert Visser, directeur van Bakkerij Visser, zal de oorkonde in ontvangst nemen. Evenals de CvdK zal burgemeester van Alphen aan den Rijn, Liesbeth Spies een toespraak verzorgen. Vanavond wordt ook de Alphense zendmast feestelijk verlicht. 

De toren wordt van zaterdag op zondagnacht geel gekleurd. Een koninklijk kleurtje dus en tevens de basiskleur van Bakkerij Visser. De bakkerij is opgericht in 1919 en sindsdien uitgegroeid van een bakker aan huis naar een bedrijf, dat brood bakt voor o.a. 95 Jumbo supermarkten, gesitueerd tussen Texel en Rotterdam.

100 jaar Visser
in 1919 begon de bakker met 1.260 broden per week, anno 2019 zijn dat er 265.000. Het 100 jarige bedrijf is enorm gegroeid maar nog steeds zijn het Visser-telgen, de vierde generatie inmiddels, die de onderneming leiden. Ook de vijfde generatie, Patrick en Erik van Klaveren zonen van Simone en Ruud werken inmiddels in de grote productie bakkerij. Elke dag vers, dat is waar het familiebedrijf al 100 jaar voor staat. Tevens ontwikkelt Bakkerij Visser haar producten en productielijnen voortdurend innovatief en duurzaam verder en brengt geregeld nieuwe broodsoorten en broodgerelateerde producten op de markt.

Alphen aan den Rijn
Al vanaf het allereerste begin bakte Bakkerij Visser haar brood in Alphen aan den Rijn. Daarom wilde de familie Visser haar jubileum graag vieren met de Alphenaar. Omdat de jeugd de toekomst heeft, wilde zij vooral hen erbij betrekken. De bakkerij sponsorde het NK Atletiek voor junioren bij de Alphense Atletiekvereniging ’36 (AAV’36) eind juni dit jaar. Daarnaast organiseerde de bakkerij een scholenactie, waarbij alle basisscholen uit gemeente Alphen aan den Rijn ideeën mochten aandragen voor een nieuw “tussendoorbroodje”. Hieruit zijn drie broodjes gekozen, die Visser in de zomervakantie doorontwikkelde tot een eindproduct. Het winnende broodje wordt bekendgemaakt op het jubileumfeest van 7 september. Vervolgens gaan veel Alphense basisscholen de top 3-broodjes verkopen. De opbrengst mogen zij besteden aan buitenspelmaterialen. Bakkerij Visser zal alle verkochte broodjes door de deelnemende scholen gratis bakken.

Zendmast
Met het lichtschema van de Alphense zendmast wordt ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen, bijvoorbeeld het Vakantiespel, Carnaval, Kerst, Sinterklaas en nu dus het 100-jarig bestaan van de bakkerij. De basiskleur van de zendmast is wit / groen / wit, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als middelpunt van het Groene Hart. Meer informatie over de zendmast en het lichtschema is hier te lezen. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 11:15

Restaurantweek: Grand Café Eight

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer het menu van Grand Café Eight.

Advertorial Overige 19 okt. 2019 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca 19 okt. 2019 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.