Pixabay

Alphense zwem- en watersportverenigingen organiseren open dag

Op 19 september openen alle Alphense verenigingen op het gebied van sporten in en op het water hun deuren voor bezoekers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sporten uit te proberen, aan workshops deel te nemen of naar de echte professionals te kijken.

Sporten in en op het water is mede dankzij corona mateloos populair. De kanoverenigingen en windsurfvereniging hebben geen klagen over de hoeveelheid nieuwe klanten. Willemien Agterof, voorzitter van de Roeivereniging Alphen, merkt een toename aan mensen die lekker in de buitenlucht willen sporten. Jeugd, studenten en volwassenen. “Ook de Nederlandse successen tijdens de Olympische Spelen hebben een positief effect op de roeisport. Roeien is echt een complete work-out op het water, zonder kans op grote blessures. En het is voor iedereen met een zwemdiploma, van 10 tot 80 jaar.”

De Thermen2, exploitant van de twee Alphense zwembaden, ziet ook een stijging in de populariteit van banen zwemmen en het enthousiasme van bezoekers. Jessica Seijsener van De Thermen2: “We zien meer jonge mensen in het bad die de borstcrawl beoefenen en dit verder willen verbeteren. Daarnaast zijn onze gasten heel erg blij dat binnen zwemmen weer mag. Onze aquasporten zijn heel erg gewild momenteel.”

Bezoekers zijn van harte welkom bij Roeivereniging Alphen, Windsurfvereniging Alphen en bij Sunset Beachbar is Bezemer aanwezig. In zwembad AquaRijn zijn AZC, De Reddingsbrigade en De Thermen2 aanwezig. Bezoekers kunnen sporten uitproberen of professionals aan het werk zien. Deelname is gratis.

Deelnemers en activiteiten

Zwembad AquaRijn, Cantharel 10
12:00 – 12:20                     inloop met recreatief zwemmen
12:20 – 12:40                     reddingsbrigade
12:40 – 13:00                     floatfit
13:00 – 13:20                     aquarobic
13:20 – 13:40                     azc synchroonzwemmen
13:40 – 14:00                     azc wedstrijdzwemmen
14:00 – 14:20                     azc waterpolo
14:20 – 15:00                     discozwemmen

Windsurfvereniging, Verlengde Aarkade 30
10:00 – 16:00                     Kennismaken met Windsurfen en Suppen

Suppen vanaf 9 jaar
Zwemdiploma vanaf 10 jaar
Let op: zwemdiploma verplicht

Roeivereniging Alphen, Machineweg 2B, Aarlanderveen (naast de Zegerbrug)
10:00 – 13:00                     Kennismaken met roeien, vanaf 10 jaar

Waterscouting Willem Barendsz, T-steiger bij de Zegerplas (naast evenementenveld)
10:00 – 14:00                     Kennismaken met kano varen en zeilen

Bezemer, Sunset Beachbar, Westkanaalweg
10:00, 12:00, 14:00 en 16:00 uur  eFoil demonstraties

Aanbieding: er kunnen die dag SUP's worden gehuurd voor € 10 per uur (i.p.v. € 20 per 1,5 uur)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.