De Thermen2

Alphense zwembaden blijven toch niet geopend voor zwemlessen

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond werd duidelijk dat zwembaden ook hun deuren moeten sluiten. Een uitzondering zou gelden voor zwemlessen voor kinderen t/m 12 jaar, maar dat blijkt nu toch niet het geval.

Vanaf woensdagavond 22:00 uur moeten zwembaden twee weken lang hun deuren sluiten. Recreatief zwemmen, aquasporten en andere activiteiten zijn dan niet meer mogelijk. Zwemlessen voor kinderen t/m 12 jaar zouden wel mogelijk zijn, waardoor de zwembaden in Alphen alleen daarvoor geopend konden blijven. Maar dat blijkt nu toch niet te mogen.

“In verband met tegenstrijdige informatie vanuit de Rijksoverheid waren wij in de veronderstelling dat de zwemlessen wel doorgang konden vinden. Helaas is dit teruggetrokken en gaan de zwemlessen en ook het afzwemmen dus tot minimaal 19 november niet door”, zo laat De Thermen2 weten. Ale activiteiten en lessen gaan dus vanaf woensdagvond 22:00 uur twee weken lang niet door.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”