Alphense zwembaden krijgen 287.000 euro extra

De Thermen 2, exploitant van de Alphense zwembaden De Hoorn en AquaRijn, krijgt een eenmalige bijdrage om het exploitatietekort over 2018 aan te vullen. Voor 2019 geldt dat de afbouw van de exploitatiebijdrage eenmalig niet wordt doorgevoerd.

De taken voor de zwembaden AquaRijn en De Hoorn zijn, na de overname door De Thermen 2 van SportSpectrum, onder meer verruimd met een opdracht voor maatschappelijke deelname. "Er wordt inmiddels een breed scala aan activiteiten aangeboden", meldt Schotanus. "We vragen nu van De Thermen 2 om een voorstel voor de jaren 2020 en 2021 en we willen zelf een onderzoek doen of de gemeentelijke bijdrage in overeenstemming is met de eisen die we stellen."

De Thermen 2 krijgt nu zowel over 2018 als in 2019 een exploitatiebijdrage van gemeente Alphen aan den Rijn van 1.750.000 euro. Over 2018 wordt daarom een eenmalige bijdrage van 287.000 euro gegeven en voor 2019 vervalt de afbouw van de exploitatiebijdrage.
De subsidie die SportSpectrum ontving is aanzienlijk verlaagd bij het aantreden van de nieuwe exploitant. Hoewel een lagere overheidsbijdrage was voorzien, zijn er toch problemen. Wethouder sport, Gert-Jan Schotanus is van mening dat het exploitatietekort wordt veroorzaakt door zaken uit het verleden.

Cultuuromslag
De Thermen 2 is in 2016 begonnen met de exploitatie van De Hoorn en AquaRijn op basis van een Right to Challenge. De Thermen 2 nam toen het stokje over van SportSpectrum. Sindsdien worden de beide zwembaden geëxploiteerd op een meer bedrijfsmatige manier. Dit betekende een complete cultuuromslag ten opzichte van de oude situatie en een veel grotere maatschappelijke inzet, alsmede een aanzienlijk lagere subsidie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 15:43

Werkstress

Iedereen ervaart wel eens stress. Maar wat als de stress te veel wordt? Afgelopen week was het de week van de werkstress. Dit houdt in dat er stilstaan wordt bij stress van werkgevers en werknemers.

Wonen en bouwen gisteren 13:25

Nieuwe samenwerking Woonforte en makelaars

Woonforte ondertekende dinsdagmiddag samenwerkingsovereenkomsten met Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij. Woonforte wil de komende vijf jaar 525 huurwoningen verkopen met koopsommen rond de € 220.000.

Politiek gisteren 11:50

Gnephoek mogelijk splijtzwam in coalitie

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 16 december staat onder meer de bespreking van de Woonvisie 2021-2025 op de agenda. Duidelijk is dat bebouwing van de polder Gnephoek voor controverses tussen de politieke partijen zorgt.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 10:46

Productiehuis Alphen speelt kerstvoorstelling ‘Bijna Kerst’ in de middaguren

Productiehuis Alphen (PA) speelt dit jaar toch nog een serie kerstvoorstellingen in het theater van Parkvilla. Van 18 tot en met 30 december is de voorstelling ‘Bijna Kerst’ te zien. Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn alle voorstellingen naar de middag verplaatst.