Advertorial Algemeen

Alphense zwembaden ontvangen nationaal keurmerk

Namens De Thermen 2 ontving wethouder Michel du Chatinier vandaag het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Jolanda Kempers van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Het keurmerk erkent zowel de veiligheid van de zwembaden als van gasten en medewerkers.

Zwembad AquaRijn en zwembad De Hoorn zijn het afgelopen jaar geïnspecteerd op onderdelen gemaakt van RVS. In beide baden zijn alle aanwezige RVS onderdelen vervangen. Ook de verbeterpunten die door de gemeente Alphen aan den Rijn in het kader van groot onderhoud moesten worden uitgevoerd, zijn uitgevoerd. Na goedkeuring door de NRZ is de vereiste audit voor het keurmerk Veilig en Schoon gedaan. Vandaag werd dan eindelijk het keurmerk overhandigd.

De wethouder benadrukt dat het natuurlijk heel goed is dat het gebouw helemaal veilig is, maar dat de veiligheid van gasten en medewerkers wellicht nog belangrijker is: "In de zwembaden zijn heel veel kinderen. Als ouders wil je zeker weten dat die veilig zijn. Het is goed dat er eisen worden gesteld aan de medewerkers en dat ook voor medewerkers de veiligheid goed is geregeld." Kempers voegt hieraan toe: "De wettelijke eisen zijn vanzelfsprekend, het keurmerk voegt hier veel kwaliteit aan toe. Omdat onze controle zo streng is, is het echt zeker dat AquaRijn en De Hoorn prima zwembaden zijn."

Het bij het keurmerk Veilig en Schoon behorende certificaat is woensdag 14 februari in zwembad De Hoorn overhandigd aan wethouder Michel du Chatinier. Dit omdat de beide zwembaden eigendom zijn van gemeente Alphen aan den Rijn. De exploitatie is in handen van De Thermen 2.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 14:11

Nieuwe hoog zomercollecties bij Fantastisch

Er is altijd wel een reden voor een leuke nieuwe outfit of die ene mooie tas! Goed nieuws, kledingwinkel Fantastisch heeft weer veel nieuwe items binnen die je niet mag missen. 

Onderwijs en opvang vandaag 13:29

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan mogelijk fuseren

In de wijk Ridderveld heeft Morgenwijzer een aantal basisscholen, waaronder openbare school Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen op beide scholen flink afgenomen. Daarom is de Morgenwijzer voornemens om de scholen te fuseren.

Oekraine vandaag 11:40

Alphenaren zamelen toilettassen en lakenpakketten in voor Oekraïne

Miljoenen mensen zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne. Zij hebben alles achter moeten laten om te vluchten voor het geweld. Because We Carry is een grote inzameling gestart voor vluchtelingen die verblijven in Polen en Moldavië. Ook Alphenaren helpen een handje mee.