De Thermen2

Alphense zwembaden werken wel mee aan controles coronatoegangsbewijs

Het invoeren van het coronatoegangsbewijs in zwembaden gaat de zwembadbranche een stap te ver. De Thermen2 ziet echter geen andere keuze dan meewerken en zal vanaf zaterdag 6 november iedereen vanaf 18 jaar gaan controleren op een geldige QR-code.

Eerder kondigden de MKB-brancheorganisaties, Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ), Eerste Nederlandse Vak Opleiding Zwemonderwijzers(ENVOZ) en ZwemOnderwijs Nederland (ZON) aan dat begrip voor de overheid tot het nemen van maatregelen aanwezig is, maar niet in de vorm van de QR-code. Dit is volgens de organisaties niet haalbaar, zorgt voor grote personeelstekorten en zal een stroom aan opzeggingen teweegbrengen. Wel is de branche voorstander van het herinvoeren van de inpandige 1,5 meter, mondkapjesplicht en het één begeleider beleid.

De Thermen2, die de Alphense zwembaden De Hoorn en AquaRijn exploiteert, zijn niet betrokken bij deze organisaties en volgen het beleid van de overheid, die het coronatoegangsbewijs verplicht stelt. Daarom zullen zij vanaf zaterdag 6 november iedereen vanaf 18 jaar controleren in hun accommodaties op een geldig coronatoegangsbewijs. “Zonder dit bewijs krijgt u helaas geen toegang”, meldt De Thermen2. Een uitzondering wordt gemaakt voor de ouder/verzorger tijdens zwemlessen, maar daar is nu nog geen verdere informatie over bekend.

Bezoekers worden verzocht hun coronatoegangsbewijs bij de hand te houden als zij naar zwembad De Hoorn of zwembad AquaRijn gaan. “Dit voorkomt lange rijen bij de ingang.” Verder is reserveren alleen verplicht bij zwangerschapszwemmen, Floatfit, Aquajoggen, Aquarobic en de jeugdavond op vrijdagavond. “Wij verzoeken om zoveel mogelijk 1,5m afstand te houden tot andere gasten en onze medewerkers.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."