De Thermen2

Alphense zwembaden werken wel mee aan controles coronatoegangsbewijs

Het invoeren van het coronatoegangsbewijs in zwembaden gaat de zwembadbranche een stap te ver. De Thermen2 ziet echter geen andere keuze dan meewerken en zal vanaf zaterdag 6 november iedereen vanaf 18 jaar gaan controleren op een geldige QR-code.

Eerder kondigden de MKB-brancheorganisaties, Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ), Eerste Nederlandse Vak Opleiding Zwemonderwijzers(ENVOZ) en ZwemOnderwijs Nederland (ZON) aan dat begrip voor de overheid tot het nemen van maatregelen aanwezig is, maar niet in de vorm van de QR-code. Dit is volgens de organisaties niet haalbaar, zorgt voor grote personeelstekorten en zal een stroom aan opzeggingen teweegbrengen. Wel is de branche voorstander van het herinvoeren van de inpandige 1,5 meter, mondkapjesplicht en het één begeleider beleid.

De Thermen2, die de Alphense zwembaden De Hoorn en AquaRijn exploiteert, zijn niet betrokken bij deze organisaties en volgen het beleid van de overheid, die het coronatoegangsbewijs verplicht stelt. Daarom zullen zij vanaf zaterdag 6 november iedereen vanaf 18 jaar controleren in hun accommodaties op een geldig coronatoegangsbewijs. “Zonder dit bewijs krijgt u helaas geen toegang”, meldt De Thermen2. Een uitzondering wordt gemaakt voor de ouder/verzorger tijdens zwemlessen, maar daar is nu nog geen verdere informatie over bekend.

Bezoekers worden verzocht hun coronatoegangsbewijs bij de hand te houden als zij naar zwembad De Hoorn of zwembad AquaRijn gaan. “Dit voorkomt lange rijen bij de ingang.” Verder is reserveren alleen verplicht bij zwangerschapszwemmen, Floatfit, Aquajoggen, Aquarobic en de jeugdavond op vrijdagavond. “Wij verzoeken om zoveel mogelijk 1,5m afstand te houden tot andere gasten en onze medewerkers.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek vandaag 19:59

MINERVA Sop, kool en geit

Het was echte politiek donderdagavond tegen middernacht. Het zwaard van Damocles, de kwestie Gnephoekpolder die al jaren boven de coalitie van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks hangt, is dan net gevallen. GroenLinks kondigt na een schorsing aan op te stappen.

Evenementen vandaag 19:15

Topacts bij Zomerspektakel aan het Meer op 3 juni 2022

“Het is eindelijk zover”, vertelt bestuursvoorzitter van het Zomerspektakel aan het Meer Stanley de Looze enthousiast. “Op zaterdag 29 januari 2022 starten we met de kaartverkoop van de tickets voor vrijdag 3 juni 2022. Dan hebben we een dijk van een line-up staan. Die avond staat Cesar Zuiderwijk met DrumDemons op het podium als eerbetoon aan de Golden Earring. Daarna speelt Anouk gevolgd door Snelle, met zijn band ‘de lieve jongens’. Kensington sluit de avond af. Voor slechts € 45 garanderen wij een topavond.” 

Evenementen vandaag 16:00

20 van Alphen ook dit jaar afgelast: “Een zware beslissing”

Het had één groot feest moeten worden op zondag 13 maart 2022. Dan zou namelijk de 20 van Alphen plaatsvinden. Maar helaas, ook dit jaar heeft de organisatie moeten besluiten om het hardloopevenement te annuleren. Een flinke domper.