Josh Walet

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 26 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Er werd een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Alphense boeren deden mee aan het boerenprotest. En een verjaardagsfeest resulteerde in een drama. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Ook in Alphen deden de boeren mee aan de boerenprotesten. Er werd iets in de brand gestoken en er werd een nep koe aan een strop gehangen. Beide protesten zorgden niet voor gevaar of hinder.

Voorlopig nog geen 1,5 uur gratis parkeren in het Alphense centrum. De bedoeling was dat dit per 1 juli geregeld zou zijn. Helaas voor de bezoekers van het centrum heeft dit nog enige vertraging op gelopen.

Museumpark Archeon was voor de achtste keer het decor voor de Juniorensymfonieorkesten. Uit het hele land kwamen enthousiaste muzikanten, dirigenten, begeleiders en families naar Alphen aan den Rijn om dit bij te wonen.

Een groep Alphenaren gaan viraal op TikTok vanwege het dragen van hetzelfde shirt. De heren waren in de maling genomen door hun vrouwen en de video ging viraal.

Vier dames uit Alphen verzamelden toiletspullen in voor Oekraïense vluchtelingen.

Op vrijdagmiddag 1 juli sloten huisartsenpraktijken hun deuren om mee te doen aan de Actieweek Huisartsenzorg en aanwezig te kunnen zijn op het Malieveld waar een landelijke manifestatie het sluitstuk is van de actieweek.

Politie en handhaving

Een Alphenaar werd deze week slachtoffer van een malafide slotenmaker. De Alphenaar moest voor het maken van een slot maar liefst €800 afrekenen.

Het verjaardagsfeest van een 20-jarige Alphenaar liep minder leuk af. De jongen ging samen met wat vrienden na afloop van het feest nog even een luchtje scheppen en werd meerdere keren geslagen met een metalen voorwerp.

De Politie Alphen aan den Rijn was op zoek naar de rechtmatige eigenaar van een gestolen fiets. Agenten zagen een grote man op een te kleine fiets en vertrouwden het niet. Dit gevoel bleek juist.

Ook was de politie op zoek naar een witte Audi RS5. De Audi reed met snelheden van boven de 200 km/u. EN na een achtervolging verloor de politie de Audi uit het oog. Na een oproep op de Facebookpagina kon een oplettende volger melden waar de witte Audi was.

Op maandagavond werd de Hoogvliet in de Julianastraat beschoten met een luchtbuks. Dit gebeurde na sluittingstijd. De politie gaat uit van baldadigheid en ziet geen connectie met het schietincident in dezelfde straat eerder deze maand.

In de Rijnhaven werd door wijkboa Amanzo een nieuw spelregelbord opgehangen. Dit nieuwe spelregelbord bevat niet alleen tekst, maar ook afbeeldingen.

Op donderdag 30 juni hoorde een 27-jarige Alphenaar 3,5 jaar cel tegen zich eisen. De Alphenaar wordt verdacht van het transport van veertig kilo (gestolen) cocaïne.

Sport

De Alphense Sem Spruit won maar liefst drie keer goud op het NK Inlineskaten.

Lizzy de Greef speelde afgelopen week op een rolstoeltennistoernooi in Sardinie. De Alphense bereikte niet alleen de finale maar won deze ook. Het is Lizzy haar eerste titel op seniorenniveau in de single.

Gymnasten van Wilskracht vallen in de prijzen op het Nederlands kampioen ritmische gymnastiek en tijdens de landelijke Bondsfinales 

Kinderraad en burgemeester

Op woensdagmiddag werd de 11-jarige Maud verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester.

Op dezelfde dag als de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester werd een nieuwe kinderraad geïnstalleerd. De kinderraad heeft het budget dit jaar besteed aan een campagne om pesten in Alphen aan den Rijn tegen te gaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits!