GO Sharing

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 39 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van code geel en een botsing tegen een huis op de Gnephoek tot aan nieuwe elektrische deelfietsen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Deze week werd er bekend gemaakt dat onlinesupermarkt Picnic vanaf deze maand tien weken lang alle glasverpakkingen van klanten in Alphen inzamelen. Dit doen zij in samenwerking met PAKT.  

Afgelopen week is de bouw van een appartementencomplex met 60 huurappartementen gestart. Dit appartementencomplex zal zich bevinden aan de aan de Ambonstraat/Willem de Zwijgerlaan en de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn.  

Afgelopen woensdag was er code geel afgegeven voor meerdere provincies door het KMI. Dit omdat er vooral in het midden en zuiden enkele onweersbuien werden voorspeld. Er werd plaatselijk ook hagel voorspeld.  

Op woensdag 28 september hebben de Stichting Cultuurpalet en het basisonderwijs een nieuw convenant ondertekend. De betrokken partijen hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat kunst-, cultuur- en erfgoededucatie een onmisbaar onderdeel is in het curriculum van een basisschool. 

Politiek 

De Onroerend Zaak Belasting (OZB) wordt niet verhoogd, maar wordt wel met 3 procent gecorrigeerd voor inflatie. De rioolheffing blijft kostendekkend door een correctie met 5 procent. Per saldo heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een gezonde financiële positie en toch stijgen de lasten voor de inwoners. 

Tegen de algemene trend in Nederland in gaat het goed met de gemeentelijke financiën in Alphen aan den Rijn. Dat meldt wethouder van financiën, Gert van den Ham. Dit komt door een aantal meevallers, maar vooral geldt: "Alphen heeft een lange traditie van geen gekke bokkesprongen maken". 

Op woensdag 28 september was de gemeente Alphen aan den Rijn met een delegatie aanwezig in Den Haag om in gesprek te gaan met de Ombudsman, Margrite Kalverboer. Dit vanwege de week tegen pesten. De kinderburgemeester en schoolagent waren bij het gesprek.  

Verkeer en vervoer 

Op dinsdag ochtend reden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en Alphen aan den Rijn. Dit kwam door een defecte trein. De reizigers moesten rekenen op een extra reistijd van 30 minuten. 

Er is deze week bekend gemaakt dat de spoorbrug tussen Alphen en Gouda in oktober weer wordt hersteld. Ruim vier jaar geleden kwam er een vrachtschip in botsing met de spoorbrug. De brug werd toen tijdelijk hersteld. In oktober zal hij definitief hersteld worden. 

Op donderdag 29 september introduceerde GO Sharing 40 elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn. Dit aantal zal in de toekomst verder worden uitgebreid, want volgens de vergunning mag het bedrijf in totaal 100 e-bikes in de gemeente plaatsen. 

Vanaf vrijdag 30 september tot 1 oktober werd er door de Rijkswaterstaat gewerkt aan de N11 beide richtingen tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Verkeer moest rekening houden met 20-25 minuten extra reistijd en wordt door middel van bebording omgeleid. 

Sport 

Vorig weekend heeft Quinty Keijzer van wielervereniniging Avanti de bronzen medaille gewonnen. Zij won deze medaille op het Nederlands Kampioenschap mountainbiken. Eerder slaagde ze er ook al in om een zilveren en bronzen medaille bij het veldrijden te pakken. 

Ook stonden vorig weekend de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht. De krachtmeting was voor het AZC. 

Nieuws van de handhavers 

Vorige week vrijdag is er een voertuig tegen een huis op de Gnephoek in Alphen aan den Rijn gereden. De bestuurder bleek te veel gedronken te hebben. De bestuurder had geen letsel en ook de schade veroorzaakt door de aanrijding viel mee. 

Ook hebben er in totaal drie personen een poging tot diefstal gedaan bij de Hoogvliet in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn.  

Ook heeft de politie vorige week zaterdag twee meldingen gekregen van personen die een bijzondere slaapplaats uitgezocht hadden. Beide personen zijn door de politie weggestuurd. Ook heeft de politie samen met de personen gekeken waar zij de volgende nacht wél konden genieten van hun nachtrust. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.