Alphia

Alphia aan de verkeerde kant van de score bij Aalsmeer

Vooraf werd de wedstrijd FC Aalsmeer - Alphia als kraker in de 2e klasse D gezien in de Aalsmeerse regio, het was namelijk de wedstrijd tussen het zeer ambitieuze FC Aalsmeer en koploper Alphia. Alphia liet zien dat de wedstrijd van vorige week een incident was en speelde weer het eigen spel. Marcel Vondeling had vooraf al gezegd dat FC Aalsmeer een goede ploeg was en dat lieten de gastheren ook zeker zien.

Het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd die pas in de tweede helft begon te leven en uiteindelijk FC Aalsmeer als winnaar van het veld liep. Na afloop kreeg de Alphianen nog een mooi compliment van de FC Aalsmeer trainer, dat hij Alphia tot nu toe de beste tegenstander vond. Een mooi compliment, maar als Alphianen heb je er weinig aan als je verliest.

Alphia begon sterk aan de wedstrijd en zag een schot van Nick Klerks in de eerste minuut al tegen de paal belanden. De toon was gezet door de oranjehemden. Ook Aalsmeer kreeg een aantal kansjes, maar de beste kans voor de score te openen was voor Alphia. Opnieuw was het Nick Klerks, maar zijn schot ging over het Aalsmeerse doel heen. Verder gebeurde er in deze eerste helft niet veel. Beide ploegen stonden verdedigend goed en zo werden beide doelmannen niet echt aan het werk gezet.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud, toen Gilliano Eijken Alphia pijn deed met een bekeken bal. Hij liet Boas Vet kansloos door de bal zeer beheerst binnen te schieten (1-0). Aan deze goal zat wel een luchtje. In de aanval voorafgaand aan het doelpunt werd zeer opzichtelijk hands gemaakt. Iedereen op het sportpark wachtte op het fluitsignaal, maar de scheidsrechter liet doorspelen en zorgde er zo voor dat de score werd geopend. Het bleek wel het startsein te zijn voor een geweldige tweede helft met vele kansen en prachtige goals! De gastheren kreeg een goede mogelijkheid om de score verder uit te bouwen, maar de scherpte ontbrak op dat moment nog bij de spitsen van Aalsmeer.

Een kwartier voor tijd zorgde de ingevallen Aatif en Bouny voor de gelijkmaker (1-1). Alphia kon niet lang van deze voorsprong genieten. Vanuit een corner kwam Aalsmeer weer op voorsprong. De Aalsmeer spits kon geheel vrijstaand de 2-1 tegen de touwen koppen. Alphia gaf zich nog niet gewonnen. Alphia kreeg een aantal goede mogelijkheden. Vijf minuten voor tijd werd de inzet van de Alphianen beloond. Een goede steekpass werd door Jake van Rijn met een droge knal achter de FC Aalsmeer doelman geknald. Zo leeg de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel. Echter het venijn zat in de slotfase. In de 89e minuut was het opnieuw FC Aalsmeer spit Vahle die goed voor zijn man kwam en zo de 3-2 binnenkopte. In de daaropvolgende blessuretijd probeerde Alphia het nog wel, maar de gastheren bleven overeind en wonnen zo deze "kraker van de week".

Door deze nederlaag zakte Alphia een plekje op de ranglijst en staat er volgende week alweer een nieuwe topper op het programma. Dan komt het altijd lastige Rcl op bezoek op sportpark De Bijlen. De wedstrijd staat gepland om 13:30 uur in verband met een eventuele WK wedstrijd van het Nederlands elftal om 16:00 uur.