Foto ter illustratie

Alphia en AVV Alphen zetten streep door plannen voor kunstgras op veld 4

Na gezamenlijk overleg hebben Alphia en AVV Alphen besloten dat vanwege de hoge kosten het huidige wedstrijd- en trainingsveld 4 niet vervangen wordt door een kunstgrasveld. Dit tot teleurstelling van beide voetbalverenigingen.

Het transformeren van veld 4 tot een kunstgrasveld zou een forse investering zijn. De ledenvergadering van Alphia had op basis van een eerste kostenindicatie van de gemeente al groen licht gegeven om de aanleg van het kunstgrasveld mogelijk te maken, maar na de kostenspecificatie die daarna volgde bleken de uiteindelijke kosten veel hoger.

De kosten lagen maar liefst 25% hoger dan de eerder afgegeven indicatie. “Voorzitter Martijn van Dalen viel van zijn stoel toen hij de bedragen ter ore kreeg”, aldus Alphia. Dat maakt de investering economisch niet verantwoord voor de twee voetbalverenigingen. AVV Alphen: “Het bestuur betreurt deze beslissing, maar is er zich er terdege van bewust dat het financieel verantwoord moet zijn om tot een aanleg van kunstgras over te gaan. En dat is het niet!”

Alphia betreurt de beslissing ook, maar geeft wel aan zich nu te richten op de mogelijkheden voor (gras)veld 2. “Hier is tevens de wens om over te stappen naar LED verlichting, waar Alphia opnieuw bereid is zelf de investeringslast te dragen. De komende periode worden de leden geïnformeerd over de voortgang, kansen en mogelijkheden.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:41

Alphense tweeling wint Rijswijkse wielermeerdaagse

In Rijswijk ging de jeugd drie dagen lang de strijd tegen elkaar aan op de racefiets tijdens de Rijkswijkse wielermeerdaagse. De Alphense Quinty en Sanne Keijzer kwamen ook in actie.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 14:12

Nieuwe Rede: uniek wonen tussen water en polder

Wonen te midden van de natuur en omringd door water? Het kan in het unieke, eigentijdse nieuwbouwproject Nieuwe Rede in Leimuiden. Naast de unieke ligging tussen water en polder zijn alle woningen stuk voor stuk bijzonder comfortabel, flexibel indeelbaar en toekomstbestendig. Bovendien zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Lees snel verder en ontdek de unieke plek en het woningaanbod.