Alphia heeft een nieuwe hoofdtrainer aangesteld

Marcel Vondeling (38) wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Alphia. Het bestuur van de zaterdag 3e klasser en de 38-jarige Rijndijker hebben een akkoord gesloten over een 1-jarige overeenkomst met een optie voor een 2e jaar.

Vondeling is op dit moment trainer van DOSR. Bij Alphia volgt hij na dit seizoen Angelo Leverock op. Dennis van der Kaaij heeft samen met Mark van Munsteren en Rob van den Wijngaard, de spelersraad en de staf meerdere gesprekken gevoerd.

“Deze week hebben wij de beslissing genomen om met Marcel verder te gaan. Wij hebben hem in korte tijd goed leren kennen als een gedreven trainer, die ons vanaf het eerste moment heeft weten te overtuigen van zijn aanpak. Die aanpak past bij onze ambitie en plannen om met het eerste elftal door te groeien”, zegt bestuurslid voetbaltechnische zaken Dennis van der Kaaij in een toelichting. “Wij vinden het geweldig dat Marcel bij een ambitieuze familieclub komt, ook in figuurlijke zin. Er spelen een aantal neefjes van Marcel bij de veteranen en in de jeugd van de vereniging.”

Ambitie en potentie

Marcel Vondeling is oud-voetballer van Ajax (jeugd), Telstar, Katwijk, Noordwijk, ARC en Meerburg. Alphia past in het carrièrepad zoals hij dat heeft uitgestippeld. “Waar het gaat eindigen, weet ik niet. Het liefst zo hoog mogelijk’’, aldus Vondeling, die in de toekomst het hoogste trainersdiploma wil behalen.

“Als je de kans krijgt om bij Alphia aan de slag te gaan, is dat natuurlijk geweldig. Het vernieuwde bestuur van Alphia en de technische commissie is ambitieus en we hebben goede gesprekken gevoerd over de wijze waarop Alphia zich verder kan verbeteren, waarbij de randvoorwaarden al fantastisch zijn ingevuld. Iedereen weet dat Alphia een prachtig complex heeft. Alphia heeft ambitie en potentie; ik heb er veel zin in. Ik kijk ook uit naar een goede en prettige samenwerking met Hoofd Jeugdopleiding Tony Waasdorp."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 17:30

Winkeldieven slaan toe in het Alphense centrum

Zondag sloegen twee winkeldieven toe in het Alphense centrum. De politie wist beide winkeldieven aan te houden, mede door oplettend winkelpersoneel.

Advertorial Sport gisteren 14:49

Hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen voetbal meer

Drie Alphense teams kwamen in het weekeinde in actie. Het betreft Alphia, Alphense Boys zaterdag en AVV Alphen. Alle drie scoorden ze driemaal, maar alleen voor Alphen was dat aantal goed voor drie punten.

Evenementen gisteren 14:05

Vrienden van de Adventskerk zet streep door gospelconcert

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft helaas moeten besluiten het gospelconcert in de Adventskerk op 17 december te annuleren. “Door strengere maatregelen vanwege corona is er geen andere mogelijkheid.”