Alphia heeft een nieuwe hoofdtrainer aangesteld

Marcel Vondeling (38) wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Alphia. Het bestuur van de zaterdag 3e klasser en de 38-jarige Rijndijker hebben een akkoord gesloten over een 1-jarige overeenkomst met een optie voor een 2e jaar.

Vondeling is op dit moment trainer van DOSR. Bij Alphia volgt hij na dit seizoen Angelo Leverock op. Dennis van der Kaaij heeft samen met Mark van Munsteren en Rob van den Wijngaard, de spelersraad en de staf meerdere gesprekken gevoerd.

“Deze week hebben wij de beslissing genomen om met Marcel verder te gaan. Wij hebben hem in korte tijd goed leren kennen als een gedreven trainer, die ons vanaf het eerste moment heeft weten te overtuigen van zijn aanpak. Die aanpak past bij onze ambitie en plannen om met het eerste elftal door te groeien”, zegt bestuurslid voetbaltechnische zaken Dennis van der Kaaij in een toelichting. “Wij vinden het geweldig dat Marcel bij een ambitieuze familieclub komt, ook in figuurlijke zin. Er spelen een aantal neefjes van Marcel bij de veteranen en in de jeugd van de vereniging.”

Ambitie en potentie

Marcel Vondeling is oud-voetballer van Ajax (jeugd), Telstar, Katwijk, Noordwijk, ARC en Meerburg. Alphia past in het carrièrepad zoals hij dat heeft uitgestippeld. “Waar het gaat eindigen, weet ik niet. Het liefst zo hoog mogelijk’’, aldus Vondeling, die in de toekomst het hoogste trainersdiploma wil behalen.

“Als je de kans krijgt om bij Alphia aan de slag te gaan, is dat natuurlijk geweldig. Het vernieuwde bestuur van Alphia en de technische commissie is ambitieus en we hebben goede gesprekken gevoerd over de wijze waarop Alphia zich verder kan verbeteren, waarbij de randvoorwaarden al fantastisch zijn ingevuld. Iedereen weet dat Alphia een prachtig complex heeft. Alphia heeft ambitie en potentie; ik heb er veel zin in. Ik kijk ook uit naar een goede en prettige samenwerking met Hoofd Jeugdopleiding Tony Waasdorp."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:59

Alphen Beweegt en 4Sport organiseren gratis jongerenbootcamp

Heb jij zin om een uur lang het beste uit jezelf te halen? Ben je niet bang om vies te worden, en wil je lekker sporten in de buitenlucht? Dan zien Alphen Beweegt en 4Sport jou volgende week bij de jongerenbootcamp!

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok.