Alphia

Alphia in de hoek waar de klappen vallen

Alphia zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De start van de tweede seizoenshelft loopt nog niet zoals de Alphianen gehoopt hadden.

In de eerste drie competitiewedstrijden hebben de oranjehemden wel iedere keer het betere van het spel, maar het leverde tot nu toe maar één enkel puntje op. Door het verlies van afgelopen zaterdag moeten de Alphianen een klein stapje achteruit maken op de ranglijst (van plaats 2 naar 4). Gezegd moet worden dat het allemaal wel heel dicht op elkaar staat. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 8 (plekken die lijfsbehoud betekenen aan het einde van het seizoen) is slechts 4 punten, en er zit een klein gaatje van zes punten tussen de nummer 8 en 9.

Dan de wedstrijd tegen ASC, op een moeilijk bespeelbaar veld begonnen beide ploegen wat aarzelend. ASC stond toe dat Alphia vaak in balbezit was waarbij de ruimtes door ASC klein werden gehouden. Het was goed zichtbaar de gastheren goed waren voorbereid door de technische staf van ASC. De vleugelaanvallers van Alphia werden continu gedubbeld en op het middenveld was weinig ruimte om te voetballen. Dankzij de speldiscipline van ASC en het weinig gevarieerde spel van de Alphianen was de wedstrijd niet echt opwindend met een minimaal aantal mogelijkheden aan weerszijden. Vlak voor de thee werd de status quo dan toch doorbroken. Met een prima individuele actie zette Bas Hazebroek aanvaller Ralph Zeilstra oog in oog met Oegstgeester sluitpost. Ralph maakte geen fout en schoof de bal keurig in de verre hoek (0-1).

Na de thee een onveranderd spelbeeld. ASC hield de ruimtes klein maar brak in aanvallend opzicht weinig potten waardoor de Alphense verdediging niet of nauwelijks in de problemen kwam. Na ruim een uur spelen viel dan toch de gelijkmaker. Niet geheel toevallig moest deze komen uit een dood spelmoment. Een indraaiende vrije trap werd door keeper Boas Vet totaal verkeerd beoordeeld waardoor Diederik Bertels eenvoudig binnen kon koppen (1-1).

Na de gelijkmaker kregen de gastheren steeds meer grip op de wedstrijd. Toch was het Alphia dat op een 1-2 voorsprong dacht te komen. Uit een scrimmage tikte Bas Hazebroek de bal binnen. Scheidsrechter Pieterman stond slecht opgesteld en kon niet vaststellen dat de bal geheel over de doellijn was geweest. Een gefrustreerd Alphia wist zich niet te herpakken en keek een aantal minuten later tegen een 2-1 achterstand aan. Dit keer was het Jelle Schouten die Boas Vet het nakijken gaf. De laatste tien minuten speelde Alphia alles of niets. Behoudens een aantal corners werd Alphia niet meer gevaarlijk. ASC hield knap stand waardoor de drie nuttige punten op Sportpark Overveer bleven.

Volgende week een nieuwe kans voor Alphia. Dan komt de kersverse koploper FC Oudewater op bezoek op De Bijlen. Opnieuw dus weer een topper voor de Alphianen, maar dat zijn momenteel alle wedstrijden in deze 2e klasse, waarin de verschillen heel klein zijn. De wedstrijd op 11 februari zal om 14:30 uur afgetrapt worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.