Alphia

Alphia in de hoek waar de klappen vallen

Alphia zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De start van de tweede seizoenshelft loopt nog niet zoals de Alphianen gehoopt hadden.

In de eerste drie competitiewedstrijden hebben de oranjehemden wel iedere keer het betere van het spel, maar het leverde tot nu toe maar één enkel puntje op. Door het verlies van afgelopen zaterdag moeten de Alphianen een klein stapje achteruit maken op de ranglijst (van plaats 2 naar 4). Gezegd moet worden dat het allemaal wel heel dicht op elkaar staat. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 8 (plekken die lijfsbehoud betekenen aan het einde van het seizoen) is slechts 4 punten, en er zit een klein gaatje van zes punten tussen de nummer 8 en 9.

Dan de wedstrijd tegen ASC, op een moeilijk bespeelbaar veld begonnen beide ploegen wat aarzelend. ASC stond toe dat Alphia vaak in balbezit was waarbij de ruimtes door ASC klein werden gehouden. Het was goed zichtbaar de gastheren goed waren voorbereid door de technische staf van ASC. De vleugelaanvallers van Alphia werden continu gedubbeld en op het middenveld was weinig ruimte om te voetballen. Dankzij de speldiscipline van ASC en het weinig gevarieerde spel van de Alphianen was de wedstrijd niet echt opwindend met een minimaal aantal mogelijkheden aan weerszijden. Vlak voor de thee werd de status quo dan toch doorbroken. Met een prima individuele actie zette Bas Hazebroek aanvaller Ralph Zeilstra oog in oog met Oegstgeester sluitpost. Ralph maakte geen fout en schoof de bal keurig in de verre hoek (0-1).

Na de thee een onveranderd spelbeeld. ASC hield de ruimtes klein maar brak in aanvallend opzicht weinig potten waardoor de Alphense verdediging niet of nauwelijks in de problemen kwam. Na ruim een uur spelen viel dan toch de gelijkmaker. Niet geheel toevallig moest deze komen uit een dood spelmoment. Een indraaiende vrije trap werd door keeper Boas Vet totaal verkeerd beoordeeld waardoor Diederik Bertels eenvoudig binnen kon koppen (1-1).

Na de gelijkmaker kregen de gastheren steeds meer grip op de wedstrijd. Toch was het Alphia dat op een 1-2 voorsprong dacht te komen. Uit een scrimmage tikte Bas Hazebroek de bal binnen. Scheidsrechter Pieterman stond slecht opgesteld en kon niet vaststellen dat de bal geheel over de doellijn was geweest. Een gefrustreerd Alphia wist zich niet te herpakken en keek een aantal minuten later tegen een 2-1 achterstand aan. Dit keer was het Jelle Schouten die Boas Vet het nakijken gaf. De laatste tien minuten speelde Alphia alles of niets. Behoudens een aantal corners werd Alphia niet meer gevaarlijk. ASC hield knap stand waardoor de drie nuttige punten op Sportpark Overveer bleven.

Volgende week een nieuwe kans voor Alphia. Dan komt de kersverse koploper FC Oudewater op bezoek op De Bijlen. Opnieuw dus weer een topper voor de Alphianen, maar dat zijn momenteel alle wedstrijden in deze 2e klasse, waarin de verschillen heel klein zijn. De wedstrijd op 11 februari zal om 14:30 uur afgetrapt worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.